Jdi na obsah Jdi na menu

NASTOUPIT PROTI ŠAMPIONOVI V JEHO DISCIPLÍNĚ? LUKÁŠ PIFFKO S TÍM NEMÁ SEBEMENŠÍ PROBLÉM

1691331527676.jpg

Slovenský MMA bojovník Lukáš Piffko zažije svoji premiéru v organizaci RFA. Na turnaji v Považské Bystrici ho čeká Adrian Bartl, který se pyšní několika světovými úspěchy v postojářských disciplínách.

Piffko tedy jde proti výrazně zkušenějšímu soupeři pod Real Fight pravidly, z čehož si však mladý Slovák těžkou hlavu nedělá. Naopak, 9. září na RFA 12 se chystá šokovat celou domácí scénu. Vstupenky si můžete zakoupit v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Do MMA ho přivedlo judo

I když dnes už velká část začínajících bojovníků trénuje hned od startu MMA, není to vždy pravidlo. Nadále je velké množství MMA zápasníků, kteří přestoupili z jiných bojových disciplín a na nich založili celý svůj zápasnický styl. To je i případ Lukáše Piffka, který se věnuje bojovým uměním od dětství.

„Odmalička jsem dělal judo, které mě bavilo. Proto jsem zůstal při bojových sportech,“ řekl Piffko. Jeho zápasnický styl je tedy převážně zaměřen na zem a mezi amatéry díky němu zaznamenal pozoruhodné úspěchy. „Za své největší úspěchy považuji 2. a 3. místo z mistrovství světa IMMAF,“ prozradil, které úspěchy považuje za svůj nejvýraznější v jeho dosavadní kariéře.

Soupeře vůbec neřeší

Na RFA 12 v Považské Bystrici vyzve Lukáše Piffka ostřílený Adrian Bartl. Ten je vícenásobným šampionem Slovenska v K1 a na mistrovství Evropy WAKO obsadil 3. místo. Piffko si však z toho těžkou hlavu nedělá: „Je to zkušený zápasník v K1. Nic moc o něm nevím, jen to, že je reprezentantem ČR,“ stroze poznamenal.

Vzhledem k tomu, že soupeře skoro vůbec ani nezná, těžko předpovídá průběh zápasu, ale pro fanoušky má jeden slib. „Jaký bude průběh zápasu, uvidíme. Věřím, že to bude pěkný a záživný zápas,“ řekl Piffko, který jde do zápasu jako výrazný papírový outsider. Zda se ale opravdu splní předpoklady, zjistíme už 9. září v Považské Bystrici na RFA 12.

img_20230806_163958.jpg

FOTO: RFA