Jdi na obsah Jdi na menu

NEJLEPŠÍ ORGANIZACE V EVROPĚ VSTUPUJE NA NÁŠ TRH

1677264969114.jpg

Polská MMA organizace KSW je již dlouhá léta nejlepší a nejprestižnější v Evropě. Tentokrát se rozhodla pro expanzi na český a slovenský trh a už tuto sobotu 25. února v Liberci postavila kartu z velké části na českých a slovenských bojovnících. Ve spolupráci s organizací Real Fight Arena, která uvolnila své hvězdy, půjde o kartu, kterou Liberec dosud ještě nezažil a dlouho ani nezažije.

mj6dy7va.png

Odveta po 8 letech pod MMA pravidly

Slovenský obr Tomáš Možný přestoupil do smíšených bojových umění teprve nedávno. Celou svoji kariéru se věnoval postojovým disciplínám, přičemž v kickboxu to dotáhl až do slavné Glory Kickboxing. Ještě předtím měl ale skvělé úspěchy a chlubit se může prestižními tituly organizací WKU či WKN.

Právě v tomto období, kdy zápasil se světovou elitou o tituly, utkal se poprvé s Polákem Arkadiuszem Wrzoskem. V té době to byl pro Wrzoseka druhý zápas kariéry a Možný ho bez vážnějších potíží zdolal na body. Jejich první vzájemný souboj se odehrál v roce 2015 a po něm kroky Wrzoseka rovněž směřovaly do zámořské Glory Kickboxing.

Oba bojovníci toho mají extrémně mnoho společného, ​​a tak se KSW rozhodla uspořádat jejich odvetu, tentokrát pod MMA pravidly. Tomáš Možný naposledy prožil s Kamilem Mindou nemožné a na turnaji RFA 4 vyšťaveného Poláka dobil ve 2. kole. Proti Wrzosekovi je považován za výrazného outsidera, ale Možný v každém jednom zápase ukazuje, že je velmi troufalé ho jakkoli podceňovat.

Hoška prověří neukončený švédský talent

David „Sparťan“ Hošek vždy když trefí, soupeři letí k zemi. Přesně o to se bude pokoušet i proti Švédovi Andreasovi Bergovi Gustafssonovi, který má impozantní skóre 7-1. Švéd zároveň nikdy nebyl ukončen a jeho jedinou porážku si připsal právě v KSW ve velmi těsném zápase.

Hošek se vrátil na vítěznou vlnu, když už v 1. kole knokautoval Martina Horského. Dříve mu ale vystavil stopku Nenad Avramović, který ho po taktickém výkonu odkontroloval na zemi. David Hošek má nyní velkou šanci skutečné ukázat svůj potenciál proti papírově dosud nejsilnějšímu soupeři kariéry.

ksw79_hosek.jpeg

Dominik Humburger jde prodloužit svoji neporazitelnost

Už své druhé vystoupení pod KSW má před sebou Dominik Humburger. Jedna z největších nadějí českého MMA má skóre 5-0 a trpkost porážky dosud pocítil jeho soupeř Jorge Bueno z Brazílie jen jednou. Humburger si už prošel kritickými chvílemi proti Milanovi Ďatelinkovi, který mu v 1. kole ze zad hrozil submisemi.

Dominik to však zvládl a ve 2. kole vyšťaveného Ďatelinku tvrdě ukončil. Bueno bude pro sedmadvacetiletého českého reprezentanta skutečnou výzvou. Se skóre 8-1 se může pyšnit sedmi ukončeními před časovým limitem. Jeden z této dvojice bojovníků se výrazně posune ve světovém žebříčku a Dominik Humburger bude muset sáhnout na skutečné dno svých sil.

ksw79_humburger.jpeg

FOTO: KSW, RFA