Jdi na obsah Jdi na menu

NEVÁHAL ANI VTEŘINU A VZAL ZÁPAS O TŘI VÁHOVKY VÝŠE

1683981077110.jpg

Neváhal ani vteřinu a vzal zápas o tři váhovky výše: Chci se otestovat, jestli na to opravdu mám

Vstup mezi profesionály Janu Veselíkovi sice nevyšel vítězně, ale proti mimořádně kvalitnímu zemaři Arthurovi Limovi předvedl bojovný výkon. Ve svém druhém profesionálním zápase si ukrojil další obrovskou výzvu, tentokrát po velikostní a hmotnostní stránce.

Ortodoxní lehká váha Veselík bude na RFA 10 zápasit proti Dušanovi Glezgovi v polotěžké váze do 93 kilogramů. Veselík tedy bere zápas o tři divize výše, ale ze soupeře absolutně nemá žádný strach. Celý turnaj proběhne již dnes a můžete jej sledovat prostřednictvím platformy PPV.

Touha zápasit byla obrovská

Není to až tak dávno, kdy Jan Veselík zápasil na amatérské scéně na té nejvyšší úrovni. V té době měl výrazně větší zápasové tempo, ale po přestupu k profesionálům pořádně upadlo. Doposud jediný profi zápas měl na turnaji RFA Grand Opening proti Arthurovi Limovi v květnu 2022. Lima pokaždé dokázal Veselíka na zemi přetočit a 2 vteřiny před koncem i českého bojovníka uškrtil.

Reprezentant Jayman MMA Fighting Systems se měl představit i jako účastník EUROGOLD pyramidy na RFA 9 po odstoupení Jana Fajka, ale zdravotní stav mu to nedovolil. „Nezápasil jsem už skoro rok, tak jsem hladový po zápase. Vzal bych všechno, co by se naskytlo. Když mi trenér navrhl Dušana, tak jsem neváhal a zápas vzal,“ odůvodnil, proč vzal zápas navzdory obrovskému hmotnostnímu rozdílu.

Stačí přežít první 2 minuty

Veselíkova strategie do zápasu je jasná. Výrazně těžšího Dušana Glezga co nejvíce zatavit a v ideálním případě dostat do dlouhého zápasu. „Nejvíce si musím dávat pozor první 2 minuty, kdy bude mít soupeř dynamiku v postoji a sílu na zemi. Věřím, že po prvních dvou minutách ho utahám a podmínky se vyrovnají,“ zhodnotil český bojovník.

Předzápasové předpoklady slibují střet stylů, což si uvědomuje i samotný Honza: „Soupeř bude mít převahu v postoji a já budu mít převahu na zemi. Budu silnější a vytrvalejší,“ prozradil jaký průběh zápasu očekává. Tento zápas bude mít zajímavý náboj i v tom, že oba budou v podstatě zápasit před domácím publikem. "V Havířově budu mít silné publikum, ale myslím, že soupeř bude mít v hledišti více fanoušků," řekl Veselík.

Po Glezgovi návrat do své divize

Zápas proti Arthurovi Limovi byl vypsán do 74 kilogramů, tedy mezi lehkou a welterovou váhou. Duel Veselík vs. Dušan Glezgo se odehraje v polotěžké do 93 kg, což je až nezvykle velký skok. „Určitě půjdu po zápase zpět do nižší váhovky. Tento zápas je pro mě jen takové dobrodružství a chci se otestovat, jestli mám na většího a silnějšího soupeře. Na tuhle váhovku nemám proporce,“ oznámil své další kroky.

Už dnes zjistíme, jestli při návratu Jana Veselíka do jeho přirozené váhovky bude mít skóre 0-2 nebo 1-1. Vše bude záviset na tom, jak dopadne duel s Dušanem Glezgem. Tento souboj Davida s Goliášem bude součástí turnaje RFA 10, který vypukne už dnes večer v Havířově. Celou akci můžete sledovat na stránce realsport.tv.

fb_img_1683980914137.jpg

ZDROJ: RFA