Jdi na obsah Jdi na menu

O TITUL RFA ZABOJUJE DALŠÍ SLOVÁK!

1706485678883.jpg

Slovenský MMA bojovník Martin „Mrco“ Horínek se představí na RFA 15 v hlavním zápase večera. Po třech výhrách v řadě, přičemž všechny zaznamenal pod hlavičkou RFA, si vybojoval titulovou šanci v lehké váze a před domácím publikem v Bratislavě ji také dostal.

Jeho soupeřem bude Arbi Mezhidov, který v minulosti pořádně potrápil Lajoše Kleina. Titulový zápas Horínek vs. Mezhidov proběhne 9. března. Vstupenky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Na vítězné vlně

Martin Horínek neměl ideální start po přestupu mezi profesionály. Hned na úvod zaznamenal dvě porážky a ani jeho výkony nebyly vůbec přesvědčivé. Několikanásobný mistr Slovenska v zápasení však zapracoval na svém postoji, který mu začal přinášet ovoce. Ve svém RFA debutu zdemoloval za minutu Šimona Bertoviče a stejně dopadl i Alex Vörös.

Mrco dostal příležitost zúčastnit se EUROGOLD pyramidy o 30 000 eur, kde do 1. kola dostal Adama Jakubíka. Přesto, že v postoji vysloveně dominoval, Jakubík ho vzal na zem, kde ho také utáhl na páku na nohu. Duel byl vypsán na 3x3 minuty, a tak nemohl být zapsaný do oficiálního skóre.

Svůj rekord upravil na (3-2) v souboji s Janem Veselíkem, se kterým to byl zápas jako na houpačce. Horínek byl sice v postoji přesvědčivější a ve 3. kole se mu podařilo soupeře knockdownovat, ale jistotu výhry rozhodně neměl. Rozhodčí se na vítězi neshodli, ale dva z nich se přiklonili na stranu Horínka, který tak natáhl svou vítěznou šňůru na 3 zápasy.


Soupeř bojoval po celém světě

Arbi Mezhidov je pro fanoušky domácí MMA scény známé jméno. V roce 2018 debutoval v organizaci XFN proti Lajošovi Kleinovi, se kterým předvedl velmi kvalitní zápas. Mezhidovi nehrozilo ukončení v ani jeden moment, ale všichni tři bodoví rozhodčí viděli vyhrát Kleina. V té době měl už Mezhidov za sebou angažmá v organizacích Bellator MMA či ACB, ve které zaznamenal dvě vítězství.

Premiéru v RFA absolvoval v Brně na RFA 5 proti Juliu Barretovi, kterého knokautoval po necele půlminutě. V souboji s Horínkem je považován za výrazného favorita, ale už nejednou se stalo, že se v hlavních zápasech papírové předpoklady absolutně netrefily do reálného průběhu zápasu. Titulový zápas o šampiona váhy do 70 kg proběhne 9. března na RFA 15 v Bratislavě. Vstupenky na akci si můžete zakoupit v sítích  Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

1706485678851.jpg

ZDROJ A FOTO: Tisková zpráva RFA