Jdi na obsah Jdi na menu

OBA NESNÁŠÍME BODOVÉ ROZHODČÍ, BUDE TO RYCHLÉ

1685522261764.jpg

Chorvatský MMA bojovník Ivan Vladimir absolvuje premiéru v organizaci RFA. Jeho soupeřem bude Slovák Milan Ďatelinka, který je aktuálně na vlně tří proher v řadě. Oba bojovníci už mají za sebou slušný počet zápasů mezi profesionály, ale pro oba platí, že ještě nikdy jejich zápas nešel na body.

Podobný průběh očekává chorvatský bojovník i od zápasu na RFA 11 v Bratislavě. Ten proběhne již 10. června a lístky na celou akci si můžete zakoupit v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

Vyzkoušel si všechny sporty v ringu

Ivan Vladimir začínal s bojovými sporty v pubertě a postojovým disciplínám se věnoval už jako malý kluk. Paradoxně má v současnosti 8 výher na submisi a všichni jej považují za grapplera. „Můj příběh s bojovými uměními začíná, když mi bylo 13 let. Vyzkoušel jsem si všechny sporty v ringu od boxu, Muay Thai až po kickbox. Mám spoustu zkušeností v boji na nohou. Ve skutečnosti jsem především kickboxer, ale všichni ze mě dělají zemaře,“ prohlásil o sobě chorvatský reprezentant.

I když je Vladimir již velmi zkušený bojovník a má za sebou už 20 zápasů mezi profesionály, MMA stále není jeho primární obživou: „Nejsem MMA bojovník na plný úvazek, mám práci a dělám o víkendech přesčasy. Žiji blízko moře a jelikož se nyní začíná oteplovat, tak mi to přijde vhod. Velkou část volného času věnuji rodině a spolu využíváme všech možností, které nám moře nabízí,“ popsal svůj současný stav.

Bodoví rozhodčí budou zbyteční

Chorvatský bojovník má aktuální skóre (10-10) a nikdy v kariéře netrval jeho zápas celých 15 minut. Osm soupeřů ukončil submisí a nadpoloviční většinu jeho proher tvoří knokauty. Těmi je známý Milan Ďatelinka, který však v kleci RFA na svůj první stále jen čeká. Nebezpečí Ďatelinkových rukou si uvědomuje i Vladimir: "Milan je nebezpečný bojovník, musím být soustředěn na 100%," prohlásil před jeho soubojem na RFA 11.

Vzhledem k zápasové minulosti obou bojovníků je minimální šance, že do hry vstoupí bodoví rozhodčí. „Nesnášíme, aby nám bodoví rozhodčí určovali, jak mají naše zápasy dopadnout. Nenecháme to na nich ani tentokrát,“ slibuje Ivan Vladimir.

Favorit hlavního zápasu je jasný

Ve střední váze se kromě duelu Ďatelinka vs. Vladimir uskuteční i hlavní zápas večera. V něm se o historicky první MMA titul organizace RFA poperou Dominik Humburger a Nenad Avramović. Oba se k titulové šanci dostali přes zápas s Ďatelinkou, kterého ukončili. Jejich vzájemný souboj vypsaný na 5x5 minut korunuje nového krále střední váhy a Vladimir má svého favorita již předem jasného.

„Avramović určitě vyhraje. Oba jsme Balkánci a navzájem jeden druhého podporujeme. Po mém zápase se vrátím do arény a budu podporovat Nenada celým svým srdcem,“ prozradil, komu bude v hlavním zápase fandit. Oba duely proběhnou v rámci turnaje RFA 11 v Bratislavě už 10. června. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

fb_img_1685522538270.jpg

ZDROJ: Tisková zpráva RFA