Jdi na obsah Jdi na menu

ODVETA, NA KTEROU ČEKALA CELÁ DOMÁCÍ SCÉNA

1696340456182.jpg

V průběhu posledních dvou měsíců kalendářního roku 2023 má RFA na programu tři akce těsně po sobě. Vše odstartuje společnou akcí s IAF 11. listopadu, kde uvidíme tři titulové zápasy. O dva týdny později přijde na řadu RFA 13 v Budapešti, kde se kromě největších maďarských hvězd organizace představí také Veronika Zajícová.

Poslední turnaj nás čeká 2. prosince v košické Steel Areně, kde hlavní zápas RFA 14 obstarají Sebastian Fapšo a Matěj Kozubovský. Ti se už v minulosti jednou setkali a v očích mnoha fanoušků šlo o nejlepší postojářský zápas, jaký se kdy na české nebo slovenské půdě odehrál. Vstupenky na jejich odvetu jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Čtyři počítání a zápas jako na houpačce

V thajském boxu je běžné, že první kolo je oťukávací a bojovníci se v něm jen zahřívají. To ale nebyl případ duelu Fapšo vs. Kozubovský, ve kterém slovenský bojovník poslal k zemi Kozubovského hned dvakrát. Ten měl velké problémy vrátit se zpátky na nohy a s velkou dávkou štěstí nakonec přežil první kolo.

Zbylá dvě kola ale vypadala už úplně jinak. Kozubovský převzal iniciativu a ke konci 2. kola po čisté dominanci poslal Fapša k zemi. Podobně to vypadalo i ve 3. kole, ale naneštěstí pro českého bojovníka, Fapšo opět vytáhl zázračný úder a poslal Kozubovského do počítání. Přestože kolo prohrál, třetí bod dolů zajistil Fapšovi bodový triumf.

Odveta bude podle Kozubovského odlišná

I v jejich odvetě lze očekávat podobný průběh zápasu. Pokud Kozubovský přežije počáteční tlak, v pokračující fázi se souboj bude přiklánět na jeho stranu. V očích českého zápasníka bude největší rozdíl oproti jejich prvnímu zápasu v tom, že tentokrát to
bude jen na jednu bránu.

„Bude tam jasná dominance. V prvním zápase přišel lucky punch, který rozhodl o celém zápase,“ řekl Matěj Kozubovský, na což okamžitě zareagoval jeho nejbližší soupeř. „To nebyl lucky punch a ty to dobře víš. Byla to přesně mířená na bradu a bylo jich několik,“ reagoval Fapšo, který se naposledy představil na RFA 12 v Považské Bystrici.

Kozubovský si uvědomuje, že podobný start jako v jejich prvním souboji si už nesmí dovolit. „Teď už nenechám nic náhodě,“ řekl odhodlaný český postojář. Fapšo má pro něj radu, která by mu k tomu měla pomoci: „Tak drž ruce nahoře,“ řekl na tiskové konferenci. Odveta Fapšo vs. Kozubovský proběhne 2. prosince. Vstupenky na RFA 14 jsou dostupné v sítích  Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

fb_img_1696321409668.jpg

FOTO: RFA / Matúš Zeťák