Jdi na obsah Jdi na menu

OKTAGON 46. NA CO SE MŮŽEME TĚŠIT?

1694852389686.jpg

Před námi je turnaj ve frankfurtské Festhalle, která ve spolupráci s OKTAGONem již dvakrát překonala návštěvnost všech MMA turnajů v Německu. A i nyní se můžeme těšit na vyprodanou halu, ve které během jediného večera zažijeme rozhodnutí o finále milionové soutěže, zrození nové ženské šampionky a spoustu dalších zajímavých zápasů.

okt46opw_low_kiki_194.jpg

Celý večer vyvrcholí napínavým titulovým zápasem v ženském MMA, ve kterém se o pozici nové šampionky Oktagonu utká tvrdá německá zápasnice Katharina Dalisda s neméně odhodlanou Jacintou Austin z Austrálie. Mezi dámami to jiskří od prvního staredownu a rozhodně se nehodlají nijak šetřit. Držitelkou pásu ale může být jen jedna.

okt46opw_low_kiki_183.jpg

Událostí, na kterou jsou momentálně upřeny všechny oči evropského MMA, je bezpochyby Tipsport Gamechanger, milionová pyramida, která vítězi obrátí život vzhůru nohama. Nás ve Frankfurtu čekají dva semifinálové a dva rezervní zápasy. Odvety se dočkají David Kozma s Bojanem Veličkovićem a o tom, který z nich má větší šanci posunout se až do finále, se už dlouhé týdny vedou spory. A nikdo nemá jasno – bude silnější jediný český zástupce, který měl už jednou navrch nebo silný Srb, který tentokrát půjde do zápasu z plné přípravy?

okt46opw_low_kiki_160.jpg

Ve druhém semifinálovém zápase pak uvidíme Louise Glismanna, dánského odborníka na submise. S tou, kterou nám předvedl naposledy, se zapsal do historie MMA, obletěl celý internet a vysloužil si nominaci na prestižní ocenění The World MMA Awards. Své síly poměří s Andreasem Michailidem, namotivovaným Řekem se zkušeností z UFC.

okt46opw_low_kiki_173.jpg

V rezervních zápasech pak halu zboří Christian Jungwirth, kterého si fanoušci bez váhání zvolili jako Lucky Losera a může se těšit na jejich obrovskou podporu. Cestu mu ale zkříží Ioannis Palaiologos, další vyslanec athénského MMA. Ve druhém rezervním zápase nás čeká souboj dvou slavných zápasníků, Marcela Grabinského s Leandrem „Apollo“ Silvou – prvního si fanoušci zvolili za Lucky Losera, kterého chtějí vidět znovu a druhý diváky spolehlivě zabaví jak v kleci, tak mimo ni.

okt46opw_low_kiki_111.jpg

Hlavní kartu nastartuje Kerim Engizek, německá superstar tureckého původu. Čerstvý úlovek Oktagonu, na kterého jsou nažhaveny tisíce fanoušků. A jeho soupeř „El Dragon“, Argentinec Matias Juarez mu debut rozhodně nehodlá nijak ulehčovat. Ani první půlka turnaje nebude ochuzena o napínavé souboje. Bývalý mistr světa v boxu Deniz Ilbay poměří síly s bývalým mistrem světa thai boxu Marco Novákem, nadějnému Nikovi Samsonidse se jeho úspěchy pokusí překazit mladý „BadBoy“ z Moldavska Nicolae Hantea a žádnou letní dovolenou nebude návštěva slovenského účastníka první OKTAGON VÝZVY Františka Fodora u nebezpečného Chorvata Vlada Šikiçe.

okt46opw_low_kiki_097.jpg

Vyhrocenou a nečekanou výzvou je zápas, ve kterém se potkají tvrdé granáty, které rozdává Tayo Odunjo a rakouská odvaha Selima Topuze, kterému nedělá problém přijmout zápas na poslední chvíli. Ještě aby ne, král německé OKTAGON VÝZVY je úlovkem, po kterém touží řada zápasníků. Celý večer otevře mistr Evropy v Muay Thai Daniel Hromek se svěřencem Marcela Grabinského, německým zápasníkem Zoranem Solajou.

Turnaj OKTAGON 46 startuje ve frankfurtské Festhalle od 18:00 hodin a sledovat jej můžete na OKTAGON.TV.