Jdi na obsah Jdi na menu

PODLE FANOUŠKŮ JE MEDVEDOVSKY LEHKÁ POTRAVA. CO NA TO BROŽ?

Před víkendem zveřejnila organizace RFA téměř kompletní bojovou kartu pro svůj sedmý turnaj tohoto roku, který se uskuteční 17.12 v Praze. Mezi další zajímavé souboje patřilo i oznámení zápasu mezi domácím Miroslavem Brožem a Kirillem Medvedovskym, kterého už českoslovenští fanoušci znají ze zápasu s Leem Brichtou.

Na sociálních sítích se okamžitě rozpoutala debata o tom, zda je Medvedovsky pro Brože, který přemýšlí o nejvyšších metách v RFA, adekvátním soupeřem. "Zápas v Praze jsem si moc přál, měl jsem velmi těžkou přípravu, během které se mi hned dvakrát změnil soupeř. Původně jsem měl mít proti sobě velmi šikovného Maďara se skórem asi 17-4, ale ten z toho vycouval. Před dvěma týdny jsem měl dohodnutého šampiona Egypta, velmi nebezpečného soupeře, ale ten vzal zápas v jiné organizaci. Takže jsem momentálně tři týdny před zápasem a opět to vypadalo, že budu bez soupeře. Jsem proto rád, že to Kirill vůbec vzal. Dal jsem do toho hodně! Nemluvě o tom, že celou přípravu procházím s utrženým bicepsem" říká Inkvizitor o svém zranění, které ho zpomaluje v přípravě.

Brožův soupeř však však ani náhodou nebude lehké sousto, zejména s ohledem na to, že má na svém kontě 4 zápasy v Bellatoru a několik dalších v organizaci ACB. "O kvalitách Medvedovskyho vím, řešíme to s Davidem Vyvážilem. Ale není to tak, že by mě to nějak zajímalo. Řekne mi, s kým půjdu do zápasu a já se na to připravím. Soupeře si nevybírám.  A to, že ho porazil Brichta? A co? Brichta je tady na naší scéně úplně jiná liga. Nechápu, že ještě není v KSW nebo UFC. To z Medvedovskyho nedělá slabého zápasníka, to jen vypovídá o kvalitách Brichty."

Jak se Inkvizitor dívá na svého soupeře, který je fanoušky na internetu označován jako lehká potrava? "Z toho skóre to tak může vypadat, ale je to blbost. Kirill měl ty zápasy ve světových organizacích ze zřejmých důvodů, tam přeci neberou slabé zápasníky. Když jsem nastupoval do zápasu v Polsku, tak jsem měl být podle stejných lidí potravou já a stejně jsem ten zápas dokázal urvat na svoji stranu. Medvedovsky nemá co ztratit, bere to tři týdny před zápasem. Já jsem ten, kdo může prohrát."

Brož však hovořil i o komentářích, které se objevují na internetu. "Já to nečtu, nemá to smysl. Když uděláš dobrý zápas, udělají tam z tebe kreténa. Uděláš špatný zápas a jsi ještě za většího. Ať už bych šel do zápasu s kýmkoliv, pořád by to bylo stejné. Já se starám sám o sebe." Na druhou stranu si ale uvědomuje, že takové fanouškovské diskuze jsou součástí světa profesionálních sportovců. "Nemám problém s diskuzí, pokud je konstruktivní. Píšu si s fanoušky, kteří nepíší hlouposti, které nemají hlavu a patu."

Inkvizitorovy zápasy jsou vždy divácky velmi atraktivní a dokáže udělat opravdu dobrou show. "Fanoušci, kteří viděli mé zápasy, tak ví, že tam vždy nechám své srdce. Padnu na zadek, vstanu a bojuji dál. Aby mě soupeř zastavil, musí mě prostě jedině pořádně ubít" říká Brož a je opravdu těžké s těmi slovy nesouhlasit. "Jdu do tohoto zápasu více než na 100%, stejně jako do každého souboje. Chci vítězství a nechám tam zase úplně všechno" řekl Míra Brož, kterého můžeme vidět v kleci už 17.12. v Praze.

FOTO: IG RFA

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář