Jdi na obsah Jdi na menu

POLSKÝ ZABIJÁK PŘIJEDE DO BRATISLAVY JEN ZA JEDINÝM CÍLEM

1685716511109.jpgPolský kickboxer Kacper Fratczak absolvuje premiéru v organizaci RFA. V ní ho bude čekat Jakub Benko, který bude jeho druhým slovenským soupeřem v kariéře. Prvním byl hvězdný Sebastián Fapšo, který byl v té době teprve teenager a Fratczak ho zdolal po třech kolech na body.

Polský sympaťák má ty nejvyšší ambice a netají se tím, že vezme jakoukoli výzvu. Jeho duel s Benkem bude součástí turnaje RFA 11, který proběhne již 10. června. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

Bojové sporty mu byly souzeny

Fratczak se dostal k bojovým uměním, když spolu se svými kamarády ze školy si šli vyzkoušet kickbox v místním gymu. „Když mi bylo 15, jen tak spontánně jsem šel s kamarády ze školy na trénink kickboxu do klubu ASW Knockout Zielona Góra. Na sídlišti, kde jsem bydlel, jsem se často bil s ostatními. Zřejmě bojové sporty mi vždy byly souzeny,“ popsal svůj první kontakt s bojovými uměními.

Vedle nich se nejraději odreaguje s jeho přítelkyní a hodně úsilí věnuje i rozvoji své osobnosti: „Volného času moc nemám, ale rád ho trávím se svou polovičkou, čtu dobré motivační knihy a každý den věnuji alespoň nějaký čas seberozvoji,“ prozradil o sobě polský kickboxer.

S Fapšem se šetřil, aby pak vyhrál světový titul

V říjnu 2019 se na turnaji MFC 16 utkali proti sobě Sebastián Fapšo a Kacper Fratczak v souboji o polského šampiona. Fratczak potvrdil svoji větší zápasovou zkušenost a Fapša zdolal na body. Sám ale přiznal, že v souboji nešel na plný plyn.

„Pamatuji si ten zápas. Dva týdny po tomto zápase jsem v Sarajevu získal titul mistra světa v kickboxu. Během toho duelu jsem musel jít na jistotu kvůli riziku zranění před blížícím se startem na mistrovství světa. Vždy jsem velmi dobře připraven na každý souboj a platilo to i tehdy. Rozhodovala taktika, vůle po vítězství a přesnější údery,“ vzpomíná na svůj souboj před 4 roky s hvězdou RFA.

Tentokrát přijede na Slovensko

Kacper Fratczak se premiérově ukáže v organizaci RFA, kde ho čeká souboj s Jakubem Benkem. „Všechno se ukáže v zápase. Bojoval jsem s mnoha bojovníky různých velikostí. Mám zkušenosti s bojovníky vyššími než já,“ řekl o Benkovi, na kterém ho nejvíce upoutala jeho výška 196 centimetrů.

Polský zápasník si nepřipouští nic jiného než další vítězství. Po něm by se v RFA rád představil znovu. „Momentálně hledám výzvy a chci být nejlepší na světě. RFA je dynamicky pokračující organizace, která dává bojovníkům možnost rozvíjet se. Samozřejmě, po zápase bych ještě chtěl bojovat v RFA. Nemusí to být nutně jen pod Real Fight pravidly. Jsem otevřený několika možnostem,“ nastínil Fratczak před jeho soubojem na RFA 11. Ten proběhne už 10. června a lístky si můžete zakoupit v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

fb_img_1685717095486.jpg

ZDROJ: Tisková zpráva RFA