Jdi na obsah Jdi na menu

POZNALI JSME NOVÉHO ŠAMPIONA RFA

1710257767277.jpg

Rakouský MMA bojovník Arbi Mezhidov se stal novým šampionem lehké váhy organizace RFA poté, co zdolal Martina Horínka na body. V hlavním zápase se sice v úvodu několikrát dostal do problémů, ale účinná taktika v podobě takedownů a kontroly na zemi mu nakonec zaručili pohodlné bodové vítězství.

Největší pozornost však vzbudil Václav Mikulášek, který se v očekávaném souboji setkal s Gabrielem Törökem. Zápas skončil hned v 1. kole poté, co Mikulášek třikrát kolenem trefil Töröka do genitálií. Ten nakonec nemohl v zápase pokračovat a rozhodčí se zkušenostmi z UFC, Lukasz Bosacki, Mikuláška diskvalifikoval.

Bezchybná kontrola a titul lehké váhy

Arbi Mezhidov nastupoval do zápasu jako obrovský favorit z pozice několikanásobně zkušenějšího bojovníka. Průběh zápasu však tomu zpočátku úplně neodpovídal. Horínek dominoval v postoji a několikrát dostal Mezhidovova do úzkých. Zkušený Rakušan však od 2. kola vsadil vše na wrestling a kontrolu.

Od prvního úspěšně dotaženého takedownu byl zápas už jen na jednu bránu. Horínek nedokázal ze spodní pozice nijak soupeře ohrozit a nepodařil se mu ani jeden pokus o vstávání. Mezhidov si tak připsal na své konto všechna kola kromě úvodního a stal se historicky prvním šampionem RFA ve váze do 70 kilogramů.

_nz10153-2.jpg

Diskvalifikovaný Mikulášek a vypnutý Fapšo

Václav Mikulášek patří v současnosti mezi ty úplně nejkontroverznější postavy domácí MMA scény. Opět to dokázal v jeho debutu pod hlavičkou RFA, když v souboji s Gabrielem Törökem nejprve udeřil soupeře do rozkroku. Po přerušení rozhodčího poslal na soupeřovy genitálie další koleno. Přestože to Török dokázal rozdýchat, třetí koleno po pár vteřinách už bylo nad jeho síly. Mikuláška vybučela zaplněná Sportovní hala Pasienky a rozhodčí mu udělil diskvalifikaci.

O obrovskou senzaci se postaral v hlavním předzápase František Puraš, který ve svém debutu pod RFA nedal Sebastiánovi Fapšovi žádnou šanci. Považskobystrický Tank se dostal do velkých problémů po koleni na bradu, které ho poslalo k zemi. Puraš vzápětí začal zásobovat hlavu Fapša high kicky, až jeden z nich nakonec jeho soupeře definitivně poslal k zemi.


_nz19593.jpg

Svátek Slovanu Bratislava

Nejbouřlivější atmosféra byla jednoznačně během zápasu domácího miláčka a velkého fanouška Slovanu Bratislava Davida Šajbena. Ten se v souboji s Martinem Lörincem těšil obrovské podpoře z řad ultras nejslavnějšího slovenského fotbalového klubu, který téměř zboural celou tribunu. Šajben se za podporu odvděčil úžasným výkonem a Lörince uškrtil v 1. kole.

FOTO: RFA