Jdi na obsah Jdi na menu

PRVNÍ ČECH V BELLATORU JE ZPÁTKY

1656441859768.jpg

RFA 3 se nezadržitelně blíží. Na ostravském zimním stadionu TORAX se 23.7. představí také důležitý bojovník pro českou MMA scénu. Kdo to je?

Bellator MMA působí na světové mapě od roku 2008. Od té doby se vyšplhala až na pomyslnou druhou příčku napříč MMA organizacemi na celém světě. Naší scéně je tato liga známá zejména kvůli Attilovi Véghovi, který se stal v roce 2012 nejprve vítězem pyramidy v polotěžké váze a hned v dalším zápase zároveň šampionem. Málokdo však ví, že prvním českým reprezentantem v této organizaci byl Michal Hořejší (5-3). O rok později se to dokonce podařilo Petře Částkové, která zde absolvovala dva zápasy.

Svoji kariéru odstartoval rodák z Prahy v roce 2011 v Hradci Králové na akci GCF 6, kde jako dvacetiletý vybojoval výhru již v prvním kole na trianglu choke, následně pak přidal dvě další přesvědčivé výhry. V roce 2017 po velmi cenném vítězství už v prvním kole v Itálii přišla nabídka od světové dvojky, Bellatoru MMA. 14.4.2017 se tak stal prvním českým bojovníkem v této organizaci. Na turnaji v Budapešti se na kartě představila také jména jako Máté Kertész či aktuální dvojka v této lize, Ádám Boricz. Premiéra však neměla pro Michala příchuť výhry a zápas pro něj skončil ve druhém kole. Nad jeho síly byl Brian Moore, který je v této lize stále aktivní.

Na dlouhou dobu to byl pro Hořejšího poslední zápas v kariéře, ale 23.7. hlásí návrat do zápasu, a to v Ostravě na RFA 3. Soupeřem mu bude slovenský reprezentant a jmenovec Michal Mokrý. Je možné, že tento souboj bude právě „černým koněm“ tohoto večera. Oba totiž ukončili většinu svých zápasů předčasně.

ZDROJ: IG REAL FIGHT ARENA

FOTO: IG CHOKETOPUS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář