Jdi na obsah Jdi na menu

RFA MÁ DALŠÍHO ZAHRANIČNÍHO ŠAMPIONA

1701013465993.jpg

Maďarský bojovník Dominik Bereczki a Chorvat Teo Mikelić předvedli jeden z nejatraktivnějších zápasů v historii organizace Real Fight Arena. Na konci turnaje RFA 13 v Budapešti se však z vítězství těšil domácí Bereczki, který se tak stal dalším zahraničním šampionem organizace. Po vyrovnaném průběhu zápasu nakonec prokázal větší vůli a famózním závěrem přiklonil zápas na svou stranu.

V hlavním předzápase podle očekávání zvítězil Alexander Butenko, který v odvetě opět zdolal Františka Bočáně na body. Zápasnickou krizi prohloubila Veronika Zajícová, která po další bodové prohře upravila své skóre na 1-2. Skvělý debut v RFA má za sebou Michal Plesník, který ukončil svého soupeře hned na začátku 1. kola.

o3zzywzr.jpeg

Zápas, který všechny postavil ze židlí

Bereczki a Mikelić jsou na celé evropské scéně vyhlášenými knokautery, ale v jejich vzájemném zápase oba prokázali skvělou odolnost a tvrdou bradu. Zpočátku byl aktivnější maďarský bojovník, který výborně zasahoval. Vzápětí však začal tlačit Mikelić, který od 2. kola svého soupeře lovil po celé kleci.

Rozhodující moment nastal v závěrečném 5. kole, ve kterém Bereczki posadil Mikeliće na zadek a uštědřil mu knockdown. Poslední tříminutovku si tak jasně připsal na svou stranu a bodoví rozhdčí nakonec tento těsný zápas přisoudili jemu. Maďarská hvězda se tak stala dalším šampionem RFA mimo Českou a Slovenskou republiku.

Zajícová a Tóth nadále na negativní vlně

Veronika Zajícová po dvou kontroverzních verdiktech v zápasech s Aminou Mukhamed a Michaelou Dostálovou neprolomila smůlu ani tentokrát. Maďarská soupeřka Beáta Juhász byla nad její síly především po silové a wrestlerské stránce. Zajícovou dokázala odkontrolovat v 1. a 3. kole, což jí zajistilo jednoznačné bodové vítězství.

7nchsb8q.jpeg

Erik Tóth se vrátil do klece po tvrdém knokautu od Vlada Idrányiho a nedopadl dobře ani tentokrát. Maďarský šampion Balázs Kiss tlačil od úvodních vteřin až do konce a Tóth bojoval celou dobu o svůj holý život. Nakonec se mu podařilo dotáhnout zápas do bodového verdiktu, ve kterém však jasně táhl za kratší konec.

FOTO: RFA / Matúš Zeťák