Jdi na obsah Jdi na menu

ROZJETÝ TĚŽKOTONÁŽNÍK NASTOUPÍ PROTI HAVÍŘOVSKÉMU REBELOVI

1683312803888.jpg

Dva zápasy, dvě výhry v prvním kole: Rozjetý těžkotonážník nastoupí proti havířovskému rebelovi

Soupeřem Borise Glezga na turnaji RFA 10 bude česko - maďarský bojovník Lajos Papp. Ten začal s MMA teprve před třemi lety, ale mezi profesionály nasbíral už dvě vítězství. Obě přišly již v úvodní pětiminutovce a po případném vítězství není vyloučeno, že ho může čekat další zápas o titul. Nejdříve však musí projít 13. května přes namotivovaného Glezga. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

Slovák nebo Maďar? Přestože stránky se statistikami uvádějí, že Lajos Papp je z Maďarska, jeho občanství je ve skutečnosti slovenské. Reprezentant Wolf Fight Club Komárno však přiznává, že mu slovenština dělá problémy: „Jsem ze Slovenska, ale žiji blízko Maďarska, takže můj první jazyk je maďarština.

Po základní škole jsem šel na střední školu v Budapešti, takže mluvím sice slovensky, ale hodně jsem už zapomněl. Rozumím mnoha věcem, ale neumím se moc dobře vyjadřovat,“ vysvětlil Lajos Papp svůj původ.

Kromě toho, že je rodinně založen a miluje bojová umění, velmi rád si vyzkouší i jiné sporty. „Ve volném čase rád spím . Když nespím, rád trávím čas s kamarády nebo chodím na turistiku, případně zkouším nové sporty,“ řekl o svých volnočasových aktivitách.

Mezi profesionály vstoupil jako raketa

I když Papp začal s bojovými uměními teprve nedávno, už nyní patří mezi největší aspiranty na titul. Velkou zásluhu na tom má jeho první výhra mezi amatéry, kdy si to chtěl původně jen vyzkoušet. „S bojovými uměními jsem začal v roce 2020, kdy přišel Covid a přestěhoval jsem se zpět domů z Budapešti. Nejprve jsem chtěl jen jeden zápas, abych viděl, jaký je to pocit. Vyhrál jsem a byl to úžasný pocit, takže jsem pokračovat l v tréninku,“ řekl Lajos Papp.

Vítězství mezi amatéry bylo natolik motivující, že se MMA začal věnovat i profesionálně a kariéru odstartoval dvěma rychlými vítězstvími. Rolanda Raka i Lászla Kisse zdolal na TKO už v 1. kole a vzhledem k tomu, že ze všech divizí je všude ve světě těžká váha nejméně obsazena, Lajos Papp nemá daleko od titulového zápasu.

xwgdxgok.jpeg

Nejdříve Glezgo a potom Vojčák?

Lajos Papp se vrací do boje už 13. května a nic jiného než vítězství si nepřipouští. Pokud se mu podaří zdolat i Borise Glezga, jeho skóre mezi profesionály i v rámci RFA bude (3-0). Sám Papp již avizuje, že má zájem o titulový zápas, ve kterém by ho s největší pravděpodobností měl čekat Štefan Vojčák.

Bojovník z Komárna však vidí v tomto potenciálním souboji překážku: „Po tomto vítězství chci samozřejmě získat titul, i když bych mohl mít jen 3 vítězství v řadě v těžké váze. Se Štefanem Vojčákem hodně trénuji. Myslím si, že jsme přátelé, takže o tomto zápase si zatím nejsem jistý,“ řekl Papp, který však zároveň nevyloučil, že by proti Vojčákovi nenastoupil.

Tento potenciální titulový zápas však klidně může ztroskotat už za pár dní. Přesně o to se pokusí rebel Boris Glezgo, který se na turnaji RFA 10 před domácím publikem pokusí ukončit neporazitelnost Lajose Pappa a najet zpět na vítěznou vlnu. Zda se mu to opravdu podaří, uvidíme 13. května. Turnaj můžete sledovat i přes platformu PPV.

crn_opbt3ce.jpg

FOTO: RFA