Jdi na obsah Jdi na menu

ROZJETÝ TOPORCER BY SE RÁD PODÍVAL DO SVĚTA

1688741487840.jpg

Slovenský MMA bojovník Dominik Toporcer je aktuálně na vlně tří výher v řadě. Všechny se mu podařily už v 1. kole, přičemž poslední zápas se uskutečnil pod pravidly Real Fight. Tentokrát se Toporcer opět vrací do MMA a jeho soupeřem bude debutant mezi profesionály Adam Neupauer.

Po případném vítězství se mladý Slovák nebrání zahraniční výzvě. Ještě předtím však musí zvládnout překážku, která ho čeká na RFA 12 v Považské Bystrici. Turnaj proběhne již 9. září a lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Dominik Toporcer přišel do RFA jako debutant mezi profesionály, který měl za sebou řadu amatérských zápasů. Roman Savenchuk ani Ondřej Vráblík s ním dlouho v kleci nevydrželi a oba se nechali ukončit v 1. kole. V dalším zápase se měl představit proti Uzbekovi Kurbonboevovi, který ale pro náročné shazování skončil v nemocnici. Jeho soupeřem se tak na poslední chvíli stal Tomáš Vojtela ve vyšší váze a pod úplně jinými pravidly.

„Před třemi roky jsme měli spolu zápas v amatérském MMA, kde jsem vyhrál na gilotinu v prvním kole. Jelikož Kurbonboev zkolaboval, tak s trenérem jsme chtěli nějaký zápas, abychom zúročili tvrdou přípravu. Bylo nám jedno, jestli to bude pod MMA nebo pod Real Fight pravidly. K překvapení, vyhovují mi i tato pravidla,“ řekl Toporcer po zápase, který vyhrál především díky tvrdým calf kickům.

https://www.youtube.com/watch?v=Z9R_YC8USl0

Předpoklady k tomu prorazit ve světě?

I když má Toporcer za sebou jen dva profesionální zápasy, v bantamové váze je na domácí československé scéně málo bojovníků. Za předpokladu, že se Toporcerovi bude takto dařit i nadále, je jen otázkou času, kdy po něm skočí zahraniční organizace. U RFA bojovníků je to zpravidla polská KSW, se kterou úzce spolupracuje. "Nevím, zda právě KSW, ale kdyby se něco podařilo, tak bych byl velmi rád," řekl slovenský bojovník.

„Ale nemusí to být jen KSW. Může to být jakákoliv jiná organizace v zahraničí, pokud s tím RFA nebude mít problém,“ doplnil. Zahraniční organizace prahnou po prospektech, které si nadále drží nulu na kontě svých proher, což v mnoha případech vyvíjí na neporažené bojovníky tlak. „Nepociťuji tlak, právě naopak, já si to užívám od nástupu až po zápas. Když vím, že mám za sebou dobrý tým a dobrou přípravu, tak bych neměl mít proč ten tlak někde vzadu v hlavě,“ prohlásil reprezentant Pit Gymu Levoča.

Nejprve musí projít přes Neupauera

Plány a vize se startem v zahraničních organizacích jsou ale momentálně na vedlejší koleji. Nejblíže čeká Toporcera zápas na RFA 12, kde jej vyzve Adam Neupauer. Slovenský bojovník nemá nejmenší pochybnosti o svých kvalitách a jiné než vítězství si nepřipouští.

„Moje největší zbraň je, že jsem komplexní. Zlepšuji postoj u bývalé československé jedničky Samovi Hadzimovi, čili nemám problém se poprat na zemi nebo v postoji,“ hodnotí Toporcer. Zda to opět potvrdí v kleci, zjistíme už 9. září v Považské Bystrici. Llstky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

img_20230707_170410.jpg

FOTO: RFA