Jdi na obsah Jdi na menu

RŮŽIČKA MÁ PRO SVÉHO SOUPEŘE DRSNÝ VZKAZ

1698482410951.jpg

Tadeáš Mawar Růžička prožívá hektické období, během něhož mnohem více než jeho zápasnické umění poutá pozornost jeho soukromý život. Nyní ho však po delší přestávce opět čeká další zápas v rámci RFA, ve kterém vyzve o titul Slováka Jacoba Mikulu.

Růžička je přesvědčen o tom, že mezi oběma bojovníky je několik výkonnostních úrovní a zápas bude probíhat na jednu bránu. Duel proběhne 11. listopadu v Praze. Vstupenky jsou dostupné v síti Ticketportal.cz.

O třídu níže

Růžička se vyjádřil k oběma Mikulovým posledním zápasům, které dospěly až do bodového rozhodnutí a skončily na split decision. Zatímco proti Matějovi Nuskovi na RFA 9 se dvojice bodových rozhodčích přiklonila na jeho stranu, proti Jakubovi Dobiášovi štěstěna hrála ve prospěch jeho soupeře.

K duelu s Nuskou se na videu vyjádřil i Růžička, kterého výkon jeho nejbližšího soupeře vůbec nepřesvědčil. „Mikulu mám rád, je to dobrý kluk, ale bohužel proti světové třídě to bude mít těžké. I ten Nuska mu dělá problémy, padá tam spousta úderů a jeho nemají žádnou razanci. V malých rukavicích to musí padat.

Beru to jako o třídu níže. Nechci kluky nějak podceňovat, ale zápasil jsem s úplně jinými borci. Se mnou jít do přestřelky nemůže, to je srážka s kamionem,“ upozorňuje Růžička.

https://www.instagram.com/p/Cy0ShanN1_C/

Ztráta neporazitelnosti v rámci organizace

Bez ohledu na to, kdo bude vítězem zápasu Růžička vs. Mikula, jeden z bojovníků poprvé pocítí trpkost porážky pod hlavičkou RFA. Mikula vyhrál oba své zápasy, ale v obou případech mohl klidně odházet jako poražený. Proti Nuskovi ho jeden bodový rozhodčí viděl prohrát a v jeho debutu v RFA otočil prohraný zápas zázračným knokautem v posledních sekundách zápasu.

Růžičkova dvě vystoupení v rámci RFA byla o dost jednoznačnější. Andrea Mascia i Denis Makowski nestíhali už od úvodu a oba zahraniční soupeři padli ještě před koncem úvodní tříminutovky. Mikula bude muset tentokrát předvést životní výkon, k čemuž je však podle jeho slov více než připraven.

img_20231028_122522.jpg

FOTO: RFA / Matúš Zeťák