Jdi na obsah Jdi na menu

ŠIKANOVALI HO, TAK SE DAL NA BOJOVÁ UMĚNÍ

1685912511226.jpg

Slovenský bojovník Marián Jakubík se opět představí v organizaci RFA, tentokrát pod MMA pravidly. V obou jeho zápasech pod taktovkou RFA prohrál a nyní udělá vše pro to, aby se v rátil zpět na vítěznou vlnu.

V cestě mu bude stát David Tiep. Zápas Jakubík vs. Tiep bude součástí RFA 11, který proběhne již 10. června. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

Šikana ho přinutila začít trénovat

Všechno špatné je k něčemu dobré. První kontakt s bojovými uměními zažil Jakubík jako mladiství, když už pohár jeho trpělivosti kompletně přetekl. „Pro bojové sporty jsem se rozhodl kvůli častému napadání ze strany starších nepřizpůsobivých kluků z Bánovců. Jak patnáctiletí kluci jsme se s kamarády rozhodli, že už to dál nebudeme tolerovat a začali jsme navštěvovat klub Fight Gym Bánovce,“ řekl Marián Jakubík.

I když zápasí na profesionální úrovni, stále ho MMA nedokáže naplno uživit. Vedle jeho života bojovníka ještě musí pracovat. „Mimo bojové sporty pracuji a ve volném čase se věnuji hlavně rodině, protože toho času je velmi málo. Věnuji se také střeleckým sportům a vojenské technice,“ uvedl Jakubík.

V rámci organizace bez vítězství

Už hned na druhém turnaji RFA: Grand Opening zápasil Marián Jakubík z pozice domácího bojovníka, ale pár vteřin před klaksonem ho ukončil na RNC Brazilec Julio Barreto. Za půl roku zkusil štěstí opět, tentokrát pod pravidly Real Fight. Proti Ivanovi Klevetsovi tedy nemohl využít svou největší zbraň, kterou je nepochybně grappling a BJJ, a prohrál na body. Jakubík všechna svá vítězství dosáhl před limitem, přičemž velkou část tvoří výhry na submise. „Oblíbenou techniku ​​v grapplingu nemám. Snažím se pracovat na více technikách, ale nejvíc ukončení mám na armbar a RNC,“ uvedl slovenský bojovník.

Změna soupeře a návrat do Bratislavy

Původně se v lehké váze měl Marián Jakubík představit proti Martinu Horínkovi, ale i když se oba RFA 11 zúčastní, tentokrát soupeři nebudou. „Ten zápas se začal komplikovat už od začátku, když po potvrzení zápasu vznikly různé výzvy na jiné zápasy. Nejdřív jsem to ignoroval a čekal na oficiální informace. Horínek bude zápasit o váhu výše, takže ani jeden nepřijde o zápas, což mě těší. Spolu se potkáme možná na jiném eventu,“ popsal důvod změny soupeře.

Jeho soupeř bude David Tiep, na kterého se připravuje především v postoji. „Průběh zápasu s Davidem určitě promyslíme a zvolíme nejlepší možnou strategii. Poslední zápas jsem měl podle pravidel Real Fight, takže chci být připraven na postojovou stránku boje,“ řekl před zápasem na RFA 11. Ten proběhne již 10. června a sledovat jej můžete prostřednictvím platformy PPV.

fb_img_1685912165999.jpg

FOTO: RFA