Jdi na obsah Jdi na menu

SIVÁKA VYZVE O TITUL NADĚJE ČESKÉHO MMA. KDE A JAK SLEDOVAT RFA 16?

1712826718262.jpg

Už tuto sobotu nás čeká turnaj RFA 16 v Opavě, na kterém se v hlavním zápase představí největší hvězda česko - slovenské postojářské scény Václav Sivák. Ten mezi profesionály dosud marně hledá přemožitele. To se pokusí změnit mladý MMA bojovník Adam Król.

Změna oproti předchozím dvěma turnajům

Turnaje RFA 14 a RFA 15 odvysílala platforma Voyo a hlavní kartu mohli diváci sledovat prostřednictvím televizní stanice Dajto. Galavečer RFA 16 v Opavě však přinese změnu a fanoušci budou moci celý event sledovat pouze přes PPV na stránce REALSPORT.TV.

Sivákova první kariérní prohra?

Jasným favoritem titulového zápasu pod K1 pravidly bude Václav Sivák, kterému hraje do karet prakticky všechno. Jeho největší výhodou proti Królovi bude zkušenost v postoji, vzhledem k tomu, že Królova primární disciplína je MMA. Mladý český bojovník přesto tento zápas přijal a prohlásil, že je odhodlán uštědřit Sivákovi jeho první kariérní porážku mezi profesionály.

Jako předposlední zápas večera bude souboj rodáka z Ostravy Martina Prázdného, ​​který bude proti Viktoru Ujvárymu v Opavě prakticky na domácí půdě. Bývalý Sivákův vyzyvatel Patrik Záděra se pokusí opět propracovat k titulovému zápasu a na RFA 16 v Opavě bude jeho soupeřem Polák Dariusz Pieniakowski.

h73mo2pw.jpeg

Zakladatelé domácí scény a existenční zápas Zajícové

RFA 16 přinese i souboj legend a jedněch ze zakladatelů domácí MMA scény, Petra Čajnáka a Kamila Cibinskiho. Oba se pokusí na sklonku svých kariér dokázat, že nepatří do starého železa. V jejich vzájemném souboji slibují tvrdou přestřelku a co nejrychlejší možný konec.

Ve velmi složité situaci se aktuálně nechází Veronika Zajícová. Ta je na vlně tří proher v řadě a i když všechny přišli po velmi těsných verdiktech na body, její aktuální skóre je (1-3). Pokud se jí nyní nepodaří zdolat Agatu Truskolasku z Polska, je klidně možné, že s případným výrazným záporným skóre (1-4) její kariéra bude směřovat přesně opačným směrem, jakým původně plánovala.

RFA 16 proběhne již tuto sobotu 13. dubna a vstupenky jsou dostupné v síti Ticketportal.

Zdroj: Tisková zpráva RFA / Matúš Zeťák