Jdi na obsah Jdi na menu

ŠKONDRIČ REAGUJE NA MARPOVO ZRANĚNÍ

Na páteční tiskové konferenci RFA oznámil majitel a promotér organizace Boris Marhanský smutnou zprávu před blížícím se turnajem v Praze. Hlavní tahák tohoto večera, SUPERFIGHT v boxu mezi Marpem a Iljou Škondričem, se kvůli zranění Marpa odkládá na jaro příštího roku. Tato informace byla sdělena i za účasti samotného Marpa a jeho agenta Radima Tauchena. 
 
"No paradoxně to bylo poslední kolo sparingu a trefil jsem zadní direkt a ohnul jsem si nějak celou ruku. Špatně jsem si ji zpevnil. Mrzí mě to vůči Iljovi, vím, že se tvrdě připravoval," vysvětloval své zranění ruky Marpo. Ilja Škondrič se o této skutečnosti dozvěděl v podstatě cestou zpátky z přípravného kempu v Thajsku. "Tohle já nechápu, nicméně člověk by si měl dávat pozor, když ví, že má pár dní do zápasu, i když samozřejmě, toto je tvrdý sport, ke kterému zranění patří a určitě netvrdím, že si zranění vymýšlí. Takže doufám, že necukl a že se skutečně jedná o zranění, protože já jsem se připravoval opravdu tvrdě. Na tři týdny jsem odešel od rodiny, abych absolvoval kemp v Thajsku a stálo mě to spoustu peněz, takže jsem samozřejmě rozzlobený, že se tento zápas zrušil," reagoval Škondrič na vzniklou situaci.
 
"Marpo se mi nezdál nějak extra moc naladěný do boje, ale samozřejmě, můžu se mýlit. Sám jen doufám v to, že odstoupil jen kvůli zranění, i když mu ho pochopitelně vůbec nepřeji," říká Ilja, který svou přípravu na tento zápas hodnotí velmi pozitivně. Podařilo se mu upravit váhu podle plánu a všechno se obešlo bez zranění. "Měl jsem tvrdou a kvalitní přípravu, proto doufám, že je to zranění skutečné, protože pokud se posral, tak ho v dalším zápase ani nechci!" přitvrdil a uzavřel toto téma. 
 
cifynyemc-i.jpg
 
Na tiskové konferenci však rovněž zaznělo, že se na veřejném vážení před turnajem v Praze objeví světové jméno, držitel černého pásu BJJ, ex šampion UFC a PRIDE, Antonio „Minotauro“ Nogueira, na kterém samotný Ilja Škondrič za jeho slavné éry vyrůstal. "Díval jsem se na všechny jeho zápasy v PRIDE a pak i v UFC a je to i trenér BJJ, tak jako já, takže jeho styl mě vždy bavil. Určitě bych tedy s ním chtěl bojovat, je to přece legenda," obdivoval Ilja svého potenciálního soupeře a dodal, že se navzdory Marpovu zranění do Prahy velmi těší, ať už kvůli Minotaurovi nebo atmosféře, kterou tam fanoušci vytvoří. RFA 7 v pražské hale Královka však i přes tuto ztrátu na kartě přinese velmi zajímavé zápasy, na jejichž konci poznáme i prvního šampiona organizace.