Jdi na obsah Jdi na menu

SLOVENSKÝ MMA BOJOVNÍK BOJUJE O SVŮJ HOLÝ ŽIVOT

1689521426846.jpg
 
Jméno Štefan Bazso pravděpodobně nebude říkat československému fanouškovi MMA mnoho. Dosud nemá za sebou žádný zápas mezi profesionály, což se mělo změnit na turnaji East Pro Fight 23. Na něm měl debutovat slovenský bojovník v těžké váze proti Martinovi Szilágyimu, ale k zápasu nedošlo, ba co víc, nastal jeden z úplně nejhorších scénářů.
 
Sportovcem celý život
 
Štefan Bazso byl studentem sportovního gymnázia, kde hrával házenou. Díky jeho lásce k bojovým uměním se v již poměrně pokročilém věku dal na MMA. Slovenský těžkotonážník je původem Košičan a na květnovém turnaji EPF 23 si měl splnit sen, a to nastoupit do svého prvního zápasu mezi profesionály.

Přibližně 3 týdny před jeho duelem se Szilágyim, Števo utrpěl poranění. Silný, neoblomný, velký chlap s obrovským srdcem se najednou ocitl na ARO a bojoval o život. Števovi byla mechanicky poškozena krční tepna, následkem čehož jeho mozek nebyl dokrvován a okysličován až po neuvěřitelnou dobu 10 hodin.

Narušením krevního oběhu, Števo dostal ischemii mozku a pro zvyšující se tlak v lebce a masivní otékání mozku mu museli odstranit část lebky. Následkem toho mu odumřela celá levá hemisféra a pravá ruka s pravou nohou zůstaly nehybné.
 
Cílová částka byla vybraná téměř za den

Štefanovi nejbližší uspořádali sbírku, jejímž prostřednictvím se 34letý Košičan opět pokusí postavit na nohy. Bude to ovšem potřebovat extrémně dlouhou a nákladnou léčbu, se kterou mu pomohly už stovky dobrovolníků.
Sbírka na Štefanovu léčbu začala 13. července a za den se podařilo vysbírat přes 24 000 eur z cílové částky 30 000 eur. Máte-li zájem přispět slovenskému MMA bojovníkovi a podílet se na jeho léčbě, můžete tak učinit na stránce LudiaLudom.sk.