Jdi na obsah Jdi na menu

Souboj dobra se zlem o titul RFA: Proč Mikula nemá problém bojovat s Mawarem?

1695322146316.jpg

Slovenský bojovník Jacob Mikula naposledy porazil ve velmi těsném souboji na body Matěje Nusku. Titulovou šanci si vybojoval proti Tadeášovi Růžičkovi, jehož start v RFA byl sporný. Promotéři se mu však rozhodli dát druhou šanci a ani sám Mikula nemá problém se s Mawarem v kleci utkat. Jejich vzájemný zápas se uskuteční 11. listopadu v Praze. Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketportal.cz.

Do jeho problémů mi nic není.

Promotéři RFA dlouho řešili dilema, zda Růžičku nasadit do titulového zápasu navzdory skandálu, který otřásl domácí zápasnickou scénou. Pro Jacoba Mikulu bylo toto rozhodování podstatně jednodušší. "Vůbec jsem neváhal, jestli mám ten zápas vzít. Bylo to domluvené dlouho dopředu ještě před tou aférou, protože jsem si zápas o titul vybojoval. S Matějem Nuskou jsem se utkal na RFA 9 v Prievidzi, kde se rozhodlo, kdo si půjde s Mawarem pro titul. Ten zápas jsem vyhrál, takže tam to bylo zpečetěné.

Pak přišla jeho kauza, ale to jsou jeho věci, jeho starosti a problémy, do kterých mi nic není. Co se týče jeho soukromého života, do toho mi nic není. Vnímám ho jako skvělého sportovce, takže jsem vůbec neváhal," vysvětlil Mikula svůj postoj.

Zároveň je to pro mladého Slováka velká šance, jak se ukázat široké veřejnosti. "Šance na titul pro mě hodně znamená. Je to jeden z mých splněných cílů, je za ním spousta potu, krve, bolesti, takže o to víc bude vítězství chutnat. Je to pro mě velká příležitost, ať už zviditelnit se v bojovém světě, nebo v očích laiků. Mám z toho velkou radost a beru to jako posun v kariéře," uvedl zástupce bratislavské Octagon Fighting Academy

repost2723866376868875333.jpg

Ve filmech dobro vítězí nad zlem

Jacob Mikula se prezentuje jako dobrosrdečný a milý sympaťák, zatímco velká část fanoušků má na Růžičku vyloženě negativní názor. "Chápu, proč lidé vnímají souboj jako boj dobra se zlem. Já se prezentuji přátelsky a usměvavě, takový koneckonců jsem. Ve filmech většinou vítězí dobro nad zlem, tak to může být. Ale nepleťte si mou milost se slabostí," varuje motivovaný Mikula.

Ze svého soupeře má však respekt a objektivně je v tomto zápase považován za výrazného outsidera. "Tadeáše vnímám jako super zkušeného zápasníka. Má za sebou spoustu zápasů s kvalitními bojovníky, takže já nemám co ztratit, on ano. Mám šanci se předvést a ukázat, což věřím, že se mi podaří," zhodnotil svého soupeře.

Mikula předvedl proti Nuskovi skvělý výkon, zejména po taktické stránce, a totéž bude muset předvést i v duelu s Mawarem. "Věřím, že mou výhodou v zápase bude chytrost a trpělivost. Na nich musím ještě zapracovat, ale věřím, že to bude klíčové. Být klidný, ale zároveň výbušný, chytrý a neusnout na vavřínech," uvědomuje si Mikula.

Fanoušci budou na jeho straně

Přestože je Růžička pravděpodobně nejnenáviděnějším bojovníkem na česko-slovenské scéně, má stále velmi početnou fanouškovskou základnu. Upozorňuje na to Mikula, který bude navíc bojovat na nepřátelské půdě v Praze. "Nemyslím si úplně, že by na mé straně bylo více fanoušků. Protože i když je tady ta kauza, tak má lidi, kteří ho podporují, stojí za ním a přijdou ho podpořit.

Bude to u něj doma, takže si myslím, že bude mít větší fanouškovskou základnu, ale v konečném důsledku je to jedno. V kleci jsme jen my dva," řekl Mikula před zápasem o titul, v němž bude čelit své dosud největší výzvě v kariéře. Vstupenky na speciální titulový večer RFA x IAF lze zakoupit v síti Ticketportal.cz.

FOTO: RFA / Matúš Zeťák