Jdi na obsah Jdi na menu

STRACH A PENÍZE JSEM NIKDY NEMĚL, ŘÍKÁ MONSTER

1697797308495.jpg

Legendární český MMA bojovník Petr „Monster“ Kníže míří do dalšího a premiérového utkání pod organizací RFA. Na společném galavečeru s IAF obstará hlavní zápas se šampionem IAF Stevenem Krtem, který je na vlně čtyř výher v řadě. Monster si ze svého soupeře těžkou hlavu nedělá a ze svého nejbližšího oponenta nemá žádný strach.

Kníže se v rámci RFA měl debutově představit už minule, ale v přípravě na dlouho očekávaný souboj s Josefem Wittnerem se zranil a musel zápas odvolat. Monster se souboji do budoucna nebrání, ale jeho oči aktuálně směřují jen na souboj s Krtem, který proběhne 11. listopadu v pražské UNYP Aréně. Vstupenky jsou dostupné v síti Ticketportal.cz.

Problém s rukou udělal škrt

Na košickém turnaji RFA 4 se měl Kníže poprvé představit v rámci organizace. Z duelu nakonec sešlo pro zranění ruky. Aktuálně mu podobný problém zatím nehrozí. „Měl jsem problémy s rukou a pak jsem se zranil. Nyní se cítím dobře, jsem odpočatý, takže všechno je v pohodě. Více času by se hodilo, ale příprava probíhá tak, jako vždy,“ porovnal přípravy před duely s Wittnerem a Krtem.

Monster i Wittner patří k úplné špičce RFA a jejich vzájemný souboj by přitáhl velkou pozornost. Ani jeden z bojovníků se mu nebrání a pokud vyřeší dilema váhové kategorie, jsou mu oba otevření. „Zápas s Jožo Wittnerem klidně může být. Je to otázka podmínek, já bych neházel flintu do žita. 84 kg chodit nechci, to je vysoko, ale když najdeme společnou cestu a přijde zajímavá nabídka, tak proč ne?“ řekl Kníže.

kzd6dedg.jpeg

Strach není dobrý přítel

Na galavečeru RFA x IAF Special Title Night čeká Monstra hlavní zápas večera, ve kterém bude jeho soupeřem Steven Krt. Ten je aktuálním šampionem welterové váhy a bez ohledu na výsledek duelu s Knížetem jim i nadále zůstane. Monster místo honění titulů se vždy snaží žít v přítomném okamžiku a tak vypadá i jeho gameplan v zápasech.

„Správný bojovník má být tady a teď. Můžeš si zvolit strategii a té se držet, ale nemůžeš říkat, že budeš dělat to a tohle. Důležité je být v zápase,“ popsal český bojovník, který během své kariéry podlehl jen Karlosovi Vémolovi a Davidovi Kozmovi.

O svém soupeři moc informací nemá, ale ani z toho si těžkou hlavu nedělá a nemá před zápasem nějaké obavy. „Strach a peníze jsem nikdy neměl a asi to lepší nebude. Strach není dobrý přítel, minimálně pro bojovníky. Ve mně největší respekt vzbuzuje příroda, protože když jsi někde v divoké přírodě, tak si musíš dávat pozor. Ale lidé, to jsou slabé kousky oproti přírodě,“ prozradil, vůči čemu má největší respekt.

fb_img_1697815504889.jpg

FOTO: RFA / Matúš Zeťák, KSW