Jdi na obsah Jdi na menu

SVÁTEK BOJOVÝCH SPORTŮ, JAKÝ SLOVENSKO JEŠTĚ NEZAŽILO

1677167174732.jpg
 
Organizace Real Fight Arena přišla s unikátním projektem EUROGOLD pyramida, ve kterém bude 8 bojovníků bojovat o královskou odměnu 30 000 eur. Vítěz bude muset zvládnout tři zápasy v jednom večeru, během kterých si sáhne na dno svých fyzických a psychických sil.
 
Pravidla a první bojovník oznámen
 
Pyramida bude součástí turnaje RFA 9, který se uskuteční 22. dubna v Prievidzi. Projekt je postaven na podobném základě jako legendární K1. Celkového vítěze čeká velmi obtížná a trnitá cesta. Kromě toho, že v den galavečeru bude muset zvládnout navážit 80 kilogramů, čekají ho tři MMA zápasy během několika hodin.
 
Prvním oznámeným účastníkem je specialista na submise Michal "Šaman" Dobiáš. Ten na posledním turnaji RFA 8 postavil celou arénu na nohy, když gilotinou šokujícím způsobem uškrtil olympijského zápasníka Istvána Veréba. Talentovaný slovenský bojovník ukončil všechny své výhry před limitem, přičemž 91% ukončení bylo právě na submisi.
 
conbb_vkfyk.jpg
 
O účast v pyramidě hned po oznámení projevil  zájem Adam Dvořáček. Stále ještě 21 letý reprezentant PriMMAt Gymu Praha na galavečeru RFA 8 v Budapešti zdaleka neukázal vše, co v něm je. Kromě Michala Dobiáše však zatím nebyl potvrzen žádný další účastník.
 
Mentoři z řad celebrit
 
Novinkou, kterou přinese EUROGOLD pyramida organizace RFA, jsou mentoři jednotlivých zápasníků. Čtyři známé tváře nejen z prostředí bojových sportů budou mít za úkol pomoci svým svěřencům ovládnout během jednoho večera největší MMA pyramidu v Česku a na Slovensku.
 
co5q10etuz9.jpg
 
Navíc však budou mít mnohem významnější roli, která může mít obrovský dopad na celkový průběh turnaje. Každý z mentorů rozhoduje o třech bojovnících, z nichž jeden musí být náhradníkem. Zbývající dva budou nominováni do hlavní soutěže a pokud v průběhu turnaje nedojde k jejich odstoupení, náhradník odejde bez výhry.
 
Toto nelehké rozhodnutí učiní 4 známé osobnosti z prostředí bojových sportů, ale i mimo ně. Které osobnosti to budou, se diváci dozvědí už brzy. Kromě postav z MMA prostředí se fanoušci mohou těšit i na osobnosti z hip-hopu nebo popu.
 
FOTO: REAL FIGHT ARENA