Jdi na obsah Jdi na menu

TAKHLE VYPADÁ KARTA RFA 10 V HAVÍŘOVĚ

1682798970141.jpg

Obhajoba postojového krále a velkolepý návrat z důchodu: Takhle vypadá karta RFA 10 v Havířově

V současnosti největší prospekt československé postojové scény Václav Sivák míří do své první titulové obhajoby krále organizace RFA. Vojtěch Garba sice po prohře s Brazilcem Soutem ukončil kariéru, ale turnaj na jeho domácí půdě si nemohl nechat ujít.

Do boje se vrátí i vycházející hvězda Veronika Zajícová a v Havířově se ukáže i přemožitel Mikea Tysona, Danny Williams. Turnaj proběhne 13.5. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

Sivák proti rakouské senzaci

Václav Sivák se stal historicky prvním RFA šampionem na turnaji RFA 7. V neuvěřitelném 4-kolovém zápase zdolal na body Patrika Záděru, který několikrát prožil klinickou smrt. Českému supertalentu však nedokázal nijak výrazně ublížit a historicky prvním přemožitelem Siváka mezi profesionály se nestal ani on.

Tentokrát se o to pokusí rakouský bojovník Ruslan Tokhtarov, který na RFA Ring Tour naprosto zaskočil Jakuba Kroftu a ve skvělém zápase ho zdolal na body. Proti Sivákovi ho však čeká pod K1 pravidly 12minutové peklo a aby ukončil neporazitelnost českého Bad Boye, bude muset podat nadlidský výkon.

fb_img_1683029903361.jpg

Domácí bojovníci před vlastním publikem

Havířov disponuje mnoha velmi kvalitními bojovníky především díky práci Jakuba Müllera a jeho gymu Jayman MMA Fighting Systems. Na kartě RFA 10 se představí velké množství bojovníků, které buď v minulosti trénoval nebo stále trénuje.

Hlavní předzápas obstará Vojtěch Garba, kterého ve své dlouho odkládané premiéře vyzve Tarhan Ibragimov. Garba má za sebou v RFA 2 zápasy a v obou případech šlo o soupeře světové kvality. Nejprve šokoval, když nabodoval ze spodní pozice Gorana Reljiče a poté podlehl bývalému PFL bojovníkovi Brucemu Soutovi.

Do boje se vrátí i Veronika Zajícová, která před pár dny na RFA 9 zvítězila ve své premiéře mezi profesionálkami. Na RFA 10 se představí i Jakub Batfalský a Jan Veselík a bude zajímavé také sledovat, jak se po poslední prohře vrátí Boris Glezgo. Ten se totiž nedávno odloučil od JMFS a rozhodně to nebylo v nejpřátelštějším duchu.

fb_img_1683029773459.jpg

I s přemožitelem Mikea Tysona

Velkou pozornost přitahuje také Danny Williams. Ten byl v roce 2004 proti Mikeovi Tysonovi obrovským outsiderem, ale těsně před koncem 4. kola šokoval celý svět. V současnosti devětačtyřicetiletý boxerský veterán to stále má v sobě a tentokrát ho prověří český boxer Jozef Pekárek. 

crqavkgnkvv.jpg

Pod pravidly Real Boxing si to v odloženém zápase střihnou Vitalij Bojko a Martin Prázdný. Oba pod těmito pravidly mají po jedné výhře a rovnou proti společnému soupeři. Gruzínec Aleksandre Gogoladze nestačil na ani jednoho z nich a v tomto souboji jeden z bojovníků ztratí svou neporazitelnost v rámci organizace.

crju6lmndeo.jpg

FOTO: RFA