Jdi na obsah Jdi na menu

TALENTOVANÝ SLOVÁK MÁ NAMÍŘENO K TITULU

1684761704753.jpg

Mezi profesionály vstoupil jako raketa: Talentovaný Slovák má namířeno k titulu

Slovenský MMA bojovník Dominik Toporcer má za sebou mezi profesionály dva zápasy, přičemž oba dokázal ukončit už v 1. kole. Vzhledem k tomu, že bantamová váha je jednou z nejméně obsazených, Toporcer není daleko od titulové šance. Nejprve však musí zdolat další překážku v podobě Eldora Kurbonboeva. Zápas s nevyzpytatelným Uzbekem bude součástí turnaje RFA 11, který proběhne 10. června v Bratislavě. Lístky jsou dostupné v síti Predpredaj.sk.

Fotbal ho už nebavil, tak ho vyměnil za bojové sporty

Velká část atleticky nadaných chlapců se v útlém věku věnovala fotbalu. Jiný případ nebyl ani Dominik Toporcer, který po čase vyměnil kopačky za rukavice. „Vybral jsem si MMA, protože je to komplexní sport a našel jsem se v něm. Fotbal mě už celkově nebavil a v MMA je kopec technik, které lze udělat ledajakou jinou cestou. Jednoduše řečeno, pořád je se tam co učit,“ odůvodnil svůj přestup z fotbalu do bojových umění.

Když se Dominik nevěnuje bojovým uměním, nejraději tráví čas regenerací a s přítelkyní. „Jelikož mám dost těžké tréninky, tak hlavně regeneruji spánkem. Našel jsem si přítelkyni, tak volný čas trávím s ní. Jsem velmi rád, že mě podporuje a chápe, že nemám až tak moc volného času. Mohu ale říci, že jsem si našel moc dobře,“ řekl Toporcer.

rylk-twe.jpeg

Na úvod dvě rychlá vítězství

Mezi profesionály vstoupil Toporcer jako úspěšný amatér. Vyhrál mistrovství Slovenska, dvakrát na nich obsadil druhé místo a reprezentoval svou zemi i na mezinárodních soutěžích, kde zápasil se světovou elitou. Od jeho profi debutu byla velká očekávání, která i reprezentant Pit Gymu Levoča naplnil. Na RFA 4 utáhl Romana Savenchuka na armbar už v 1. kole.

V jeho druhém zápase mezi profesionály se opět příliš dlouho neohřál. Po pár vteřinách tvrdě zasáhl Ondřeje Vráblíka a expresním ukončením upravil své skóre na 2-0. V bantamové váze RFA má tedy dvě vítězství a promotér Marhanský naznačil na tiskové konferenci po turnaji RFA 10, že nejsme daleko od titulového zápasu Toporcer vs. Tobiasz Le.

Šance prodloužit svou neporazitelnost

Nyní bude mít Dominik Toporcer příležitost prodloužit vítěznou sérii na RFA 11 v Bratislavě. Oba jeho zápasy skončily v 1. kole a v kleci se neplánuje zdržet ani tentokrát: „Neplánuji tam být dlouho. Když je možnost ukončit to dříve, tak se nebudu trápit 15 minut. Chtěl bych si vyzkoušet i celá 3 kola, ale vždy záleží na zápase, jaký je,“ řekl Dominik Toporcer před svým zápasem.

Jeho soupeřem bude Uzbek Eldor Kurbonboev, který už v RFA jeden zápas měl. Na RFA 6 nestačil na Tobiasze Le, který ho ukončil ve 3. kole na TKO. Tentokrát chce uzbecký bojovník odčinit svůj nezdar a předčasně ukončit titulovou šanci pro Toporcera. Bude úspěšný nebo Toporcer naplno prokáže svůj potenciál. Odpověď poznáme již 10. června na RFA 11 VIP edition v Bratislavě. Lístky jsou dostupné v síti Predpredaj.sk.

ZDROJ: RFA