Jdi na obsah Jdi na menu

TIPSPORT GAMECHANGER: TURNAJ OKTAGONU O 1 MILION EUR

Největší MMA turnaj na starém kontinentu. Projekt Oktagonu a Tipsportu, který skutečně mění pravidla hry. To je Tipsport Gamechanger. Dotace? Na MMA podniku pořádaném na našem území nemá obdoby. 1 000 000 eur! Top akce v historii největší česko-slovenské bojové organizace proběhne pyramidovým systémem. Během roku 2023 se uskuteční celkem pět turnajů v divizi welterweight do 77 kilogramů. První na jaře. Na startovní čáru se postaví 16 zápasníků z celého světa. Odměna pro krále? Monstrózních 300 000 eur! Kdo vystoupá na vrchol pyramidy? Tipsport je generálním partnerem Oktagonu. Všechny bitvy výjimečného projektu Tipsport Gamechanger uvidíte živě na TV Tipsport.
 
„Ve spolupráci s Tipsportem jsme chtěli dát jasně najevo, že i s ohledem na naši evropskou expanzi je tady něco, co tu nikdy dřív nebylo, co musí všichni vnímat a co je opravdu tím gamechangerem na evropské scéně. Troufnu si tvrdit, že jde o neoficiální mistrovství Evropy s obrovskou odměnou,“ vyzdvihl mimořádnost projektu Tipsport Gamechanger promotér a spoluzakladatel Oktagonu Ondřej Novotný.
 
Silva, Kincl, Kozma, Kertész…
 
Na úvod Tipsport Gamechangeru se do akce dostane 16 bojovníků. Sedmičku jmen pro první turnaj už známe. Apollo Silva, Christian Eckerlin, Christian Jungwirth, Máté Kertész, Patrik Kincl, David Kozma a Bojan Veličkovič. „Z Tipsport Gamechangeru jsou nadšeni. Velkou motivací je pro ně prestiž za ovládnutí pyramidy a dotace. Možnost vyhrát 300 000 eur, sice za čtyři zápasy, ale během jednoho roku? Tolik ještě nikdo z fighterů v Evropě nezískal.“
 

fb_img_1670001242724.jpg

Zbývá zkompletovat šestnáctku účastníků. „Mohou se hlásit borci jak z Oktagonu, tak mimo něj. Z celé Evropy,“ vyzývá bojovníky Ondřej Novotný. „Po uzavření přihlášek vybereme na základě interního klíče v rámci naší organizace osmičku fighterů. Takových, kteří třeba u nás ještě nikdy nestartovali. Ty nasadíme proti druhé osmičce. Podle toho, jak nám to přijde zajímavé. Poslední šestnácté jméno zvolí fanoušci ze tří předem určených možností.“
 
Diváci se aktivně zapojí
 
Právě fanoušci jsou klíčovým prvkem Tipsport Gamechangeru. Kromě výběru účastníka turnaje mohou vrátit do hry poražené zápasníky v rámci divoké karty pro „lucky losera“. „Inspirovali jsme se turnaji organizace K-1 v době jejího vrcholu. Zároveň jsme do projektu chtěli přinést i co nejvíc sebe. To se odráží ve zcela originálním prvku „lucky loserů“ a zapojení diváků. Tím ještě zvýšíme atraktivitu soutěže. Fanoušci ji budou sledovat se zájmem po celý rok,“ hlásí Ondřej Novotný.
 
Tipsport Gamechanger se uskuteční v pěti termínech. První turnaj okoření osm základních bitev a jeden rezervní. Čtvrtfinálová fáze bude rozdělena na jeden turnaj v Česku a druhý v Německu. Oba s rezervním zápasem. Dohromady tak uvidíme šest čtvrtfinálových fightů. V rezervních duelech se utkají zmínění „lucky loseři“. V případě zranění některého z postupujících borců se mohou vrátit do hlavní části Tipsport Gamechangeru. Následně proběhne semifinálový a finálový turnaj.
 

fb_img_1670001238338.jpg

Dotace 1 000 000 eur
 
Odměny? Bombastické. Celkový šampion Tipsport Gamechangeru shrábne 300 000 eur, porážený finalista 130 tisíc eur a borci, kteří vypadnou v semifinále, mají jistých 80 000 eur. Každý ze zklamaných čtvrtfinalistů a osmifinalistů obdrží 15 tisíc, respektive 40 tisíc eur. Nejméně úspěšní bojovníci si tak přijdou na v přepočtu téměř půl milionu korun za jeden duel. „Tipsport Gamechanger bude stát mimo ranking titulových zápasů. Ve velterové váze do 77 kilogramů nabídne zase jiné soupeření. Zúčastní se ho všechny hlavní hvězdy této váhové kategorie,“ láká diváky Ondřej Novotný.
 

fb_img_1670001233625.jpg