Jdi na obsah Jdi na menu

TURNAJ RFA 11 PŘINESL HNED DVA NOVÉ ŠAMPIONY

1686494837808.jpg

Zápas rozhodl v prvních 5 vteřinách: Expresní knokaut korunoval nového šampiona RFA!

Brazilský bojovník Joilton Lutterbach se stal historicky prvním šampionem organizace RFA pod pravidly Real Fight. Na turnaji RFA 11 knokautoval Jakuba Benka, kterého poslal do počítání hned prvním úderem. Druhý knockdown už znamenal definitivní konec a korunovaci nového šampiona ve váze do 81 kilogramů.

Hlavní předzápas večera byl souboj o dočasný titul střední váhy pod MMA pravidly, ve kterém Dominik Humburger prodloužil svoji neporazitelnost. Ve 3. kole ukončil na zemi Poláka Maciejowskiho, upravil své skóre na 7-0 a stal se prvním MMA šampionem organizace.

Tituly po skvělých knokautech

Joilton Lutterbach bral zápas s Benkem na short notice necelý týden před jeho konáním. Přesto to na jeho výkonu vůbec nebylo znát a po zápase bylo už přibližně po 5 vteřinách. Benko se sice dokázal zotavit, ale na jeho pohybu bylo stále vidět velký otřes. Lutterbach Slováka zatlačil a druhým knockdownem definitivně zápas rozhodl.

Dominik Humburger dominoval během celého zápasu. V prvním kole Polák Maciejowski ještě dokázal odolávat, ale každou pokračující minutou se stupňovala Humburgerova dominance. Ta vyvrcholila ve středu 3. kola, ve kterém Humburger z backmountu zdolal Poláka na TKO. Bojovníkovi KSW tak uštědřil první kariéru porážku na knokaut.

Nenávist vystřídalo sportovní gesto

Vyhrocený zápas byl mezi Matějem Valouškem a Gergelym Csibim, který provázela velká nenávist. I když Valoušek dokázal Maďara dostat do počítání, pak to bylo už jen na jednu bránu. Csibi trefil perfektní koleno a po jednom z úderů měl Valoušek velké problémy s nosem. Knockdown na začátku 2. kola už automaticky znamenal konec zápasu.

Skvělý souboj předvedli také Michal Duba s Adamem Jakubíkem. Duba se pomstil za svého kolegu Martina Horínka, jehož Jakubík na RFA 9 ukončil submisí. Stejným stylem mu to oplatil Michal Duba, který dominoval především ve wrestlingu a na zemi. Jakubíkovi ve 2. kole dokázal vzít záda, odkud ho utáhl na RNC.

Nejtěsnější zápas večera byl duel mezi Martinem Horínkem a Janem Veselíkem. V něm Horínek zpočátku lépe trefoval, ale po čase mu začala docházet fyzička. Zlomový moment zápasu přišel na začátku 3. kola, kdy se Horínkovi podařilo srazit Veselíka k zemi. Vzápětí přišla salva úderů, které ale český bojovník dokázal přežít a zbytek kola strávil ve vrchní pozici na Horínkovi. Zápas šel až do bodového verdiktu, ve kterém se rozhodčí neshodli a dva z nich dali vítězství Horínkovi.

Skvělý debut mezi profesionály

Výbornou premiéru v profi MMA má za sebou Ykos Ibragimov, který nejprve dokázal skvěle natrefovat Maria Dinha a po jeho pokusu o záchranný takedown ho uspal gilotinou v postoji. Škrcení odmítl odklepat i David Tiep, který usnul pod rukama Mariána Jakubíka těsně před koncem 1. kola.

FOTO: RFA