Jdi na obsah Jdi na menu

V RFA SE POPEROU DVĚ LEGENDY BOJOVÝCH UMĚNÍ

1708417431566.jpg

Kamil Cibinski a Petr Čajnák. Pro nové fanoušky MMA možná neznámá jména, ale pro skutečné nadšence velké legendy tohoto sportu. Slovensko - polský reprezentant se několikrát v posledních letech představil na domácí scéně a diváci jej evidují především jako hlavního trenéra Chaos Gymu Bratislava.

Výrazně méně aktivnější byl v posledních letech jeho nejbližší soupeř Petr Čajnák, který naposledy zápasil v roce 2016, kdy ho uškrtil jiný RFA bojovník Jozef Wittner, v té době ještě v ruské Fight Nights Global. Po osmi letech se jeden ze zakladatelů české MMA scény vrátí do klece a rovnou před své domácí publikum v Opavě. Duel Cibinski vs. Čajnák se uskuteční 13. dubna. Vstupenky jsou dostupné v síti Ticketportal.cz.

Zápasil ještě v minulém tisíciletí

O tom, že je Petr Monster Kníže jedním z průkopníků MMA v Česku, se všeobecně ví. Mnozí však často zapomínají na to, že rozhodně nebyl jediným bojovníkem, který rozbíhal domácí MMA scénu. Mezi ně patřil i opavský rodák Petr Čajnák, který debutoval v profi MMA v roce 1999 proti dalšímu průkopníkovi a zakladateli pražského Penta Gymu Danovi Bartákovi.

Čajnák má dosud mezi profesionály za sebou 35 zápasů. Přesto, že má negativní skóre, vždy předváděl atraktivní zápasy a nikdy v kariéře nešel do bodového rozhodnutí. Poslední zápas si odbyl proti Wittnerovi v roce 2016 a už když všechno nasvědčovalo tomu, že ho v kleci už nikdy neuvidíme, turnaji před vlastním opavským publikem nemohl říct ne.

bqypvolg.png

Skalp Muradova nebo Dobiáše

Kamil Cibinski patří mezi stálice. Profi debut si odbyl v roce 2007 a během své kariéry byl podstatně méně zápasově aktivnější než jeho nejbližší soupeř. V roce 2012 však uštědřil první kariérní porážku současnému UFC bojovníkovi Makhmudovi Muradovovi, jehož utáhl na svůj oblíbený armbar.

Naposledy jsme ho viděli v zápase pod profesionálními MMA pravidly na turnaji PCF 21, na kterém vyzval Michala Dobiáše, proti kterému předvedl kvalitní kontrolovaný výkon a zvítězil na body. Od té doby už ale uběhlo 5 let a Cibinskiho jsme pokaždé viděli v roli trenéra. To se však změní už zanedlouho v souboji legend Cibinski vs. Čajnák. Zápas bude součástí RFA 16 v Opavě a proběhne 13. dubna. Vstupenky si můžete zakoupit v síti Ticketportal.cz.

img_20240220_092517.jpg

ZDROJ: Tisková zpráva RFA