Jdi na obsah Jdi na menu

VE SPORTU TAKOVÁ MATEMATIKA NEPLATÍ, JDU VYHRÁT

1698940943950.jpg

Slovenský MMA bojovník Michal Duba míří do dalšího zápasu. Tentokrát bude jeho soupeřem další Čech Adam Šindelář, který se pokusí pomstít svého krajana Adama Jakubíka. Toho naposledy Duba uškrtil ve 2. kole a o podobný scénář se bude pokoušet i v duelu s nevyzpytatelným Šindelářem. Duel proběhne 11. listopadu na akci RFA x IAF Special Title Night. Vstupenky jsou dostupné v síti Ticketportal.cz.

Souboj, který rozhodla hlava

Duba šel do svého posledního zápasu s negativním skóre 2-3 a podle předzápasových kurzů byl považován za outsidera. Už od prvních momentů však bylo jasné, že po silové stránce a hlavně ve wrestlingu bude proti Adamovi Jakubíkovi dominovat. Jakubík neustále hrozil pákami na nohu, které však Duba dokázal ubránit a nakonec sám svého soupeře zdolal na submisi.

https://www.youtube.com/watch?v=8TlOzf4QNFA

„Jsem spokojen, podal jsem maximální možný výkon, jaký jsem v té době věděl. Byl to souboj o hlavě a v tom momentě jsem ji měl v lepším stavu než Adam,“ zhodnotil slovenský zápasník. V rámci RFA tak upravil své skóre na 2-1 a nadále platí, že pod touto organizací je jeho jediným přemožitelem Miroslav Brož, který ukončil Dubu ve 2. kole na TKO.

Taková matematika nefunguje

Právě s Brožem se v minulosti setkal i jeho nejbližší soupeř Adam Šindelář, který s ním prohrál až na split decision. „Z této matematické rovnice by mělo vycházet, že mě Šindelář porazí po vyrovnaném zápase. Chválabohu, ve sportu taková matematika neplatí, takže žádný vliv to nemá. Já jdu do toho souboje vyhrát a nezabývám se tím, co bylo. Soustředím se na to co bude, když ten zápas začne,“ řekl Michal Duba.

Šindelář má sice aktuální skóre 7-12, ale drtivou většinu porážek nasbíral na začátku kariéry, když ještě nebylo MMA jeho prioritou. Z posledních šesti duelů si odnesl skóre 4-2, ale naposledy se představil v kleci před třemi lety právě v souboji s Brožem.

„Šindeláře hodnotím jako zkušeného fightera, který má už odbouchané velké množství profi zápasů, takže určitě mám vůči němu respekt. Je to zkušený bojovník, který navíc trénuje pod Monstrem, takže určitě bude dobře připravený,“ zhodnotil svého soupeře reprezentant bratislavské Octagon Fighting Academy. Celý turnaj můžete sledovat také prostřednictvím platformy PPV.

zdroj fotografií: RFA / Matúš Zeťák