Jdi na obsah Jdi na menu

VERONIKA ZAJÍCOVÁ JDE DO DALŠÍHO ZÁPASU, TENTOKRÁT SE VRACÍ NA SLOVENSKO

1687964247069.jpg

Česká MMA bojovnice Veronika Zajícová zaznamenala ve svém posledním zápase první kariérní prohru mezi profesionálkami. S ukrajinsko-českou bojovnicí Aminou Muhkamed, prohrála těsně na body.

Mnozí fanoušci však viděli dvě kola vyhrát Zajícovou, která ale prohru přijala a použila jako motivaci k dalšímu kariérnímu progresu. Ten se bude snažit ukázat ve svém dalším zápase na RFA 12, na kterém se opět představí před slovenskými diváky. Turnaj proběhne 9. září a lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Vstup mezi profesionálky na slovenské půdě

Svůj kariérní debut v profesionálním MMA si Veronika Zajícová odbyla na RFA 9 v Prievidzi. V pozici jediného ženského zápasu večera si poradila s výrazně těžší Katalin Violou Aranyi. Zajícová dokázala v 1. i 2. kole vzít soupeřce záda, odkud sice nedokázala nasadit škrcení, ale výhodnou pozici si pohlídala a ziskem prvních dvou kol si zajistila bodový triumf.

Ukončení neporazitelnosti již ve druhém zápase

Veronika nastoupila na pořádný hype-train, který byl způsoben i jejím skvělým charismatem a ženskou krásou. Veřejnost měla od ní velká očekávání a navíc její druhý zápas s Aminou Mukhamed doprovázela i jedna zajímavá situace. Mukhamed totiž absolvovala část přípravy na Zajícovou v Jayman MMA Fighting Systems, ve kterém kdysi Veronika trénovala.

Mukhamed se dařilo zkracovat vzdálenost a i když zpočátku táhla v postoji za kratší konec, několikrát dokázala Zajícovu solidně zasáhnout i v postoji. K očekávané strategii wrestlingu a tahání soupeřky na zem se dopracovala až ve 3. kole, jehož ziskem si zajistila triumf u všech bodových rozhodčích. Duel Zajícová vs. Mukhamed byl však velmi těsný a Veronika po bodovém verdiktu z něj neskrývala zklamání.

Návrat na vítěznou vlnu?

Tento nezdar však už česká bojovnice dávno hodila za hlavu a momentálně je naplno soustředěna na svůj nejbližší souboj. Ten absolvuje na turnaji RFA 12, na kterém se opět vrátí na slovenskou půdu. V Považské Bystrici ji bude čekat další velká kariérní výzva a pokud nechce nabýt záporného skóre, bude muset bezpodmínečně zvítězit. Zda se jí to ale povede, zjistíme až 9. září. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

z_3qflfg.jpeg

FOTO: RFA