Jdi na obsah Jdi na menu

VOJTĚCH GARBA SE VRACÍ DO BOJE

1679413125815.jpg

ŽÁDNÝ KONEC KARIÉRY NEBUDE! VOJTĚCH GARBA SE VRACÍ DO BOJE, UKÁŽE SE PŘED DOMÁCÍM PUBLIKEM

Jeden z největších česko-slovenských MMA prospektů polotěžké váhy je nepochybně Vojtěch Garba. Po jeho poslední prohře se světově uznávaným Brucem Soutem na body ukončil kariéru, ale v důchodu dlouho nevydržel. Přemožitel legendárního Gorana Reljiče ohlásil svůj návrat a spolu s dalšími hvězdami organizace ho uvidíme na turnaji RFA 10 v Havířově.

DVĚ SVĚTOVÁ JMÉNA A NÁHLÝ KONEC KARIÉRY

Vojtěch Garba když přišel do organizace Real Fight Arena, vyžádal si hned tu největší možnou výzvu. Za soupeře si vybral přemožitele Attily Végha a bývalého šampiona nejlepší evropské organizace KSW Gorana Reljiče. Garba byl podle světového žebříčku obrovský outsider, ale zápas přinesl jedno z největších překvapení v historii československé MMA scény.

chu1_qrmi7i.jpg

V dalším zápase si opět ukrojil velké sousto a čelil bývalému bojovníkovi americké PFL, Brazilci Brucovii Soutovi. I když se Garbovi podařilo Brazilce několikrát tvrdě zasáhnout, nezvládl zápas po taktické stránce a Souto ho většinu zápasu odkontroloval na krátkou vzdálenost. Vojtěch po zápase šokoval celou scénu, když položil do středu klece rukavice.

„Své rozhodnutí skončit jsem nevymyslel včera po zápase, ale měl jsem ho v hlavě už dříve. Není to nic náhlé. Do zápasového tempa bych se vrátil pouze za předpokladu, že by se naším sportem dalo živit, aniž by člověk ze sebe musel dělat šaška. Rozumím tomu, že to prodává lístky atd., ale to není můj styl,” odůvodnil své rozhodnutí.

LÁSKA KE SPORTU BYLA SILNĚJŠÍ

Opustit dráhu profesionálního MMA bojovníka je velmi těžká věc. Mnozí světoví zápasníci si po zavěšení rukavic na hřebík uvědomili, že udělali předčasný závěr. 26letý reprezentant Jayman MMA Fighting Systems to měl velmi podobně a definitivně ukončit kariéru se nadějný český bojovník ještě nechystá.

Vojtěch Garba má za sebou mezi profesionály 11 duelů, ze kterých si odnesl skóre (7-4). Ze začátku střídal výhry s prohrami, ale po tří roční přestávce a přechodu do polotěžké váhy začal excelovat. Dva výborné výkony proti Reljičovi a Soutovi z něj udělali jednoho z nejlepších československých polotěžkých vah a v současnosti mu patří 141. příčka nejlepšího světového bojovníka ve své divizi.

xlj-zwyc.jpeg

PŘED DOMÁCÍM PUBLIKEM V HAVÍŘOVĚ

Garbův velkolepý návrat do MMA kolotoče bude okořeněn tím, že bude bojovat na domácí půdě. Svěřenec Jakuba Müllera se představí na turnaji RFA 10 v Havířově, na kterém slezští bojovníci budou bránit své hradby před bojovníky ze zbytku světa. Podaří se Garbovi dostat zpátky na vítěznou vlnu a potěšit domácí publikum dalším světovým výkonem? Odpověď zjistíme už 13. května.

ZDROJ A FOTO: REAL FIGHT ARENA