Jdi na obsah Jdi na menu

VYJÁDŘENÍ ANDRÉHO REINDERSE K ZÁPASU SALČÁK VS MATAVAO

1641544305902.jpg

 

Pavel Salčák se na turnaji OKTAGON 29 chtěl rozloučit s profesionální kariérou vítězně. Bohužel zápas nedopadl podle jeho představ a Salin byl ve druhém kole ukončený na TKO.

S odstupem času se k zápasu vyjádřil i hlavní trenér Reinders MMA a Pavla Salčáka André Reinders.

"S odstupem času se musím vyjádřit k jedné věci, která se udála na turnaji Oktagon 29 a kterou většina lidí asi nezaznamenala...

Na úvod musím napsat, že si vážím práce rozhodčích, je to práce velmi těžká a často vyžaduje okamžité vyhodnocení situace a rychlé rozhodnutí. Máme spoustu skvělých rozhodčích, ale bohužel tohle nemůžu říct o rozhodčím, který rozhodoval zápas Pavla Salčáka s Al Matavaem.

Jak je vidět ve videu, ve druhém kole Matavao poslal úderem Salina do kolen, ten okamžitě reagoval a chytl soupeři jednu nohu, dotlačil soupeře ke kleci a přehmátl na obě nohy, aby případně pokračoval ve strhu... v tu chvíli ale Matavao rozjel sérií loktů a úderů na zátylek Salina. Tři lokty ve směru 12-6 (zakázaná technika) na zátylek (zakázané místo) a závěrečný hammerfist na tu samou část hlavy. Jsou to asi nejhorší možné údery, které mohou bojovníka vážně zranit a můžou mít i trvalé následky. Často se stává, že nějaký takový úder v zápalu boje a v pohybu projde. Tady je ale situace statická u pletiva, série čtyřech úderů a rozhodčí na to kouká asi z metru.

Nejde ani tak o výsledek zápasu, i když i ten nás dost štve s ohledem na takové ukončení. Co mě ale sere, že takový absolutně nekompetentní rozhodčí ohrožuje zdraví bojovníků, protože není schopný rozeznat zdraví ohrožující techniky! 

Ještě teď mi je špatně, když vidím tohle zpomalené video z ukončení a představím si možné důsledky
" napsal André Reinders na svém instagramu. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář