Jdi na obsah Jdi na menu

ZÁPAS SE ZAJÍCOVOU? NESMYSL, NEMÁ MĚ ČÍM OHROZIT!

1692046802690.jpg

Ohledně sporu mezi Veronikou Zajícovou a Pavlou Kladivovou se toho v poslední době napsalo hodně. Vše začalo účastí Zajícové na grapplingové soutěži v kategorii začátečníků, kde Veronika obsadila druhé místo. Na to se ozvala další česká bojovnice Pavla Kladivová, která už se v RFA jednou představila.

Vzápětí se strhla mezi oběma dívkami velmi šťavnatá debata, ze které se mohl vzniknout potenciální vzájemný zápas. K němu však v dohledné době nedojde z více důvodů, které Pavla Kladivová popsala v tomto rozhovoru. Veronika Zajícová měla původně čelit na RFA 12 jiné soupeřce, ale ze zápasu odstoupila a v Považské Bystrici ji neuvidíme. Galavečer proběhne 9. září a vstupenky si můžete zakoupit v síťích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Přesdílení obrázku spustilo řetězovou reakci

Po účasti Zajícové na grapplingové soutěži Kladivová přesdílela obrázek od BJJ black belta Martina Rapčana. „Martin k tomu původně napsal "Myslete prosím, dokud ze sebe nebudete dělat celebritu". Já jsem k tomu napsala jen to, že to chce fakt koule prohrát zápas v začátečnické kategorii, kde nemá co dělat a ještě se tím chlubit,“ popsala začátek celé ságy.

Zajícová to však nenechala jen tak a vzala spravedlnost do vlastních rukou. „Veronika se do mě pustila v soukromých zprávách, kde mi napsala, že jí je mě opravdu líto, jaký mám nudný život a je škoda, že nemám její váhu, abychom si mohli dát fight v kleci. Já jsem ji ale vůbec nesledovala a jediné, co jsem kdy komentovala, byly posty od RFA ,“ řekla Kladivová.

7u7oppcd.jpeg

Veronika vyzvala mě

A kdo vlastně koho vyzval k zápasu? „Veronika vyzvala mě. Já jsem si z toho chvilku dělala legraci, zda nechce přibrat, na co Veronika napsala, že o tom bude uvažovat. Mě se o vzájemném zápase dál mluvit nechtělo, protože to je věc, která mě v tu chvíli opravdu nezajímala,“ popsala Pavla celou věc z její perspektivy.

Za předpokladu, že Zajícová nebude ochotna podstoupit postup o dvě váhové kategorie výše, k tomuto vyhrocenému duelu nejspíš nikdy nedojde. „Já znám své tělo a vím, kde mám limity. Minimální váha, kterou jsem schopna udělat, je 60 kg a to bych na tom musela pracovat několik měsíců. To není o nějaké lenosti, jak napsal tatínek Veroniky. Naposledy před odvodněním mi změřili kaliperem 4% tuku,“ vysvětlila, proč přechod do nižší kategorie není na místě.

I tak je ten zápas nesmysl, protože na mě nic nemá

Kladivovou nejvíc na celé věci pobouřilo, že si Zajícová podle ní nedokázala přiznat chybu a dát věci na pravou míru. „Celá tato šaškárna mohla skončit hned po prvním postu, kdyby Veronika napsala něco ve smyslu „Pardon, špatně jsem se vyjádřila. Měla jsem dva zápasy, oba jsem prohrála, ale odnáším si cenné zkušenosti a budu trénovat, abych se posouvala..." Nevím, ale místo toho útočit na všechny kolem, abych obhájila své lži a využívala na to další lži ?“ vysvětlila, co ji na chování Zajícové nejvíce rozzlobilo.

Navzdory negativní energii, která je mezi oběma českými bojovnicemi zjevná, od vzájemného utkání jsme na míle daleko. Kladivová totiž Zajícovou ani náhodou nepovažuje za rovnocennou soupeřku. „Při vší úctě, Veronika nemá nic, čím by mě mohla ohrozit. Kdyby byla v pohodě a normální, neměla bych problém jí s přípravou pomoci, jak to dělám se spoustou jiných fighterek. Když se ale podívám na profi zápasnice v její váze, jsou úplně někde jinde technicky, silově i mentálně,“ vyjádřila se na adresu reprezentantky SBG Ireland.

rcys_ya9.jpeg

Bojovnice i mimo klec

I když se v posledních týdnech mluvilo v souvislosti s Kladivovou především díky Zajícové, jde o bojovnici s velmi inspirativním příběhem. „Já jsem si za život prošla mnoha sporty a dokázala jsem toho dost. Začala jsem s bojovými uměními velmi pozdě, ale už asi nikdy neskončím. Díky nim jsem se dokázala vnitřně uklidnit.

Mám velmi silné ADHD, jsem velmi hyperaktivní a rozmanitost bojových sportů je přesně to pravé pro mě. Dokonce už se dokážu i lépe soustředit, což mi nikdy nešlo,“ přiznala, jak jí bojová umění pomohla s neurobiologickou poruchou. V boji tedy 9. září Kladivovou neuvidíme, ale česká bojovnice přiznala, že komunikuje s více organizacemi a rozhodně ještě neřekla v MMA poslední slovo.

FOTO: RFA