Jdi na obsah Jdi na menu

ZÁPASIL V GLORY, TEĎ PŮJDE O TITUL RFA

1699105108702.jpg

Chorvatský bojovník Teo Mikelić absolvuje své druhé vystoupení v rámci organizace RFA. Ve své premiéře ukončil Jakuba Kadáše na TKO ve 2. kole, ale ještě předtím zápasil v nejprestižnější světové organizaci Glory Kickboxing. V zámoří nedokázal naplno prokázat svůj potenciál, avšak po návratu do Evropy se nyní opět může vrátit na vrchol.

Jeho soupeřem bude Maďar Dominik Bereczki, kterého bude hnát dopředu celá Budapešť, do které se RFA po roce vrací. Oba se pod taktovkou RFA ještě nedostali do bodového rozhodnutí a podle Mikeliće to tak i po tomto souboji zůstane. Duel proběhne 25. listopadu na RFA 13. Vstupenky si můžete zakoupit v síti Ticketportal.

Gym je jeho život

V bojových uměních se setkávají různé typy lidí, od bývalých chuligánů a pouličních rváčů až po sportovní fanatiky, pro které se stanou úpolové sporty jejich jedinou vášní. Právě ten druhý případ je Teo Mikelić, který drtivou většinu svého času stráví v gymu. „Stále jsem v gymu. Pokud netrénuji, dávám soukromé hodiny.

Pokud si najdu nějaký volný čas, rád cestuji, ochutnávám nová jídla a vyhledávám adrenalinové zážitky,“ popsal svůj život mimo ring a klec. K bojovým uměním měl blízko již od s svého útlého dětství. Postojovým disciplínám se věnuje již od osmi let, ale kickbox nebyl sport, který ho nasměroval na tuto dráhu.

„Začal jsem s taekwondem, když mi bylo 8. Až o dva roky později jsem přesedlal na kickbox. První zápas mezi profesionály jsem absolvoval hned po osmnáctce a pak už nebylo cesty zpět,“ vzpomíná na své začátky.

Rychlý zápas, po kterém nastane éra jednoho krále

Po skvělém debutu v RFA s Jakubem Kadášem vše nasvědčovalo tomu, že dříve či později dojde k jeho zápasu s dalším Kadášovým přemožitelem Dominikem Bereczkim. Oba bojovníci patří k úplné evropské špičce a momentálně v jejich divizi není nikdo vhodnější pro potenciální titulový zápas. Ten je vypsán na 5x3 minuty, ale Mikelić je přesvědčen, že 15 minut zápas trvat nebude.

„Bude to určitě těžký zápas. Bereczki je skvělý technický bojovník, budu muset přijít s velkým tlakem. Určitě to ale nepůjde na 5 kol. Ten zápas je skvělá motivace, chci velké souboje, kvalitní soupeře a tohle je přesně ten případ. Když vyhraju, zůstanu šampionem velmi dlouhou dobu,“ predikuje Mikelič.

fb_img_1699104778275.jpg

zdroj fotografií: RFA / Matúš Zeťák