Jdi na obsah Jdi na menu

ZOPAKUJE ŠTUMMERŮV ÚSPĚCH I LEO BRICHTA?

1682625780425.jpg

Bojovníci RFA to v polské KSW pořádně roztočili: Zopakuje Štummerův úspěch i Leo Brichta?

Český MMA bojovník Josef Štummer má za sebou úspěšnou premiéru v nejlepší evropské organizaci. V polské KSW zdolal Jonatana Kujawu na body a navázal tak na předchozí dvě vítězství dalším. Upravil tak své skóre na (3-0) a svou neporazitelnost si udržel i v polské KSW, což se naposledy podařilo i Dominikovi Humburgerovi.

Dalším bojovníkem nastupujícím v RFA i KSW bude český supertalent Leo Brichta. Ten se představil v organizaci RFA čtyřikrát a pod MMA pravidly, které střídal s Real Fight, zaznamenal skóre (3-0-1NC). Tentokrát ho ale čeká velká výzva v podobě bývalého titulového vyzyvatele.

Enkláva RFA v nejlepší evropské organizaci

I když MMA v Evropě roste enormním tempem a s ním i úroveň jiných organizací, polská KSW má co se týče kvality bojovníků oproti ostatním evropským ligám objektivně stále navrch. Právě proto organizace Real Fight Arena vysílá své největší hvězdy do Polska. Naposledy to byl Josef Štummer, který v RFA svoji kariéru odstartoval dvěma vítězstvími.

Na galavečeru KSW 81 na ně navázal dalším triumfem a díky skvělému kontrolovanému výkonu nepustil k vážnější akci domácího bojovníka Jonatana Kujawu. Štummer má v současnosti mezi profesionály skóre (3-0) a budou-li jeho výkony nadále tak kvalitní, jeho další start v KSW bude jen otázkou času.

crwdbnwrysy.jpg

Turnaj KSW 79 byl pro československé bojovníky v KSW zlomový. Uskutečnil se totiž poprvé na české půdě v Liberci a v perfektním světle se na něm ukázal především Dominik Humburger. Jako jedna z hlavních hvězd večera zdolal nepříjemného Brazilce Buena a zůstal nadále neporažený. Nejblíže ho čeká zápas znovu v RFA, tentokrát už o titul proti Nenadovi Avramovićovi.

I Leo Brichta bude mít střídavé starty

Další velkou novinkou je oznámení, že se v polské KSW představí také Leo Brichta. Ten dosud v RFA jen marně hledal přemožitele, a tak tento svérázný a velmi oblíbený český bojovník kývl na nabídku. Jeho soupeřem bude Maciej Kazieczko, který už bojoval o titul lehké váhy s Marianem Ziolkowskim.

crh8qhyl-ja.jpg

Pro Brichtu jde s největší pravděpodobností o nejlepšího soupeře, kterému kdy během své kariéry čelil. Do organizace KSW však Brichta nepřestoupil natvralo a stejně jako u ostatních bojovníků, i Brichta bude nadále zápasit v RFA.

FOTO: RFA