Jdi na obsah Jdi na menu

CO ŘÍKÁ ILJA ŠKONDRIČ NA NOVOU ORGANIZACI

Včerejší tiskovou konferencí nová MMA organizace Real Fight Arena (RFA) rozvířila vzduch na domácí bojové scéně. Jak tuto situaci vnímá "krstný otec" slovenského MMA, trenér šampiónů a zakladatel vyhlášeného bratislavského gymu Octagon Fighting Academy (OFA) legendární Ilja Škondrič?

Co říkáte jako hlavní trenér některých ohlášených bojovníků a majitel OFY na nově vzniklou organizaci?

Já jsem považovaný za "krstného otca" MMA, takže jsem rád a těším se na vše co je tady nové a bude přínosem pro MMA. Důležité je, že tady budou mít prostor bojovníci, které už člověk neumí protlačit do jiných organizací. Dobré je, že se trh rozšíří a bojovníci nebudou muset čekat na zápas půl roku a budou více zápasit. Pro mě je velmi dobrá věc, že se borci vyzápasí a mohou zápasit v různých organizacích. Takže za mě, velká spokojenost.

Kdo rozhodl, že tyto jména půjdou do RFA?

Hlavně bojovníci sami vycítili, že je tady něco nové a hlásili se sami. Já ani managment je nemůžeme brzdit. Určitě jsme jim dali prostor ať si vydělají peníze, ať se vyzápasí, ať poznají nové vody MMA. Samozřejmě rozhodl celý managment, že je pustíme. Oni zacítili, že je tady něco nového a nabídku přijali. 

Je slovenský a český trh připravený na další organizaci?

Jestli je připravený, ukáže až budoucnost. Já si myslím, že určitě ano. MMA je na Slovensku i v Čechách, ale myslím si že v Evropě i ve světě velmi populární a určitě si najde svoje fanoušky.

Budou i další bojovníci z OFY ohlášeni v RFA?

Jestli budou, to uvidíme v budoucnosti. Jak se RFA ukáže. Záleží jestli budou vůbec někteří bojovníci volní, ale nebráním se ničemu. Máme bojovníky v KSW, v ACA, v OKTAGONU, takže určitě chceme expandovat po celé Evropě i po celém světě. Nemáme s tím problém. (mg)

Děkujeme za rozhovor!

Ilju Škondriče a bratislavský OFA Gym můžete sledovat na oficiálních instagramových profilech - @iljaskondric a @ofa_ba