Jdi na obsah Jdi na menu

JUBOX HLÁSÍ NÁVRAT S NOVÝM TÝMEM V ZÁDECH

Český bojovník Jaroslav "JUBOX" Pokorný (14-8), který po dlouhotrvajících zdravotních problémech před třemi lety ukončil kariéru, už vyhlíží návrat do oktagonu. Představí se 6. listopadu na turnaji OKTAGON PRIME 4 před domácím publikem v Pardubicích.

Kromě toho, že se mluví o návratu legendárního Juboxe, vyplula na povrch zajímavá skutečnost o jeho managementu. O oblíbeného bojovníka se nyní stará manažerka Nina Sedláková, která v podstatě zastupuje celý OFA tým, Gábor Borárose, Tomáše Deáka, Marka Bartla, Sebastiana Fapša, Vaška Mikuláška a mnoho dalších. 

Reprezentant All Sports Academy Jaroslav Pokorný a manažerka Nina Sedláková promluvili pro ceskoslovenskemma.cz o tom, jak došlo k  jejich vzájemné spolupráci.

Gratulujeme k nové manažerce. Myslíme si, že je to výborná volba vzhledem k tomu, kdo všechno patří do jejího portfolia. Nicméně je překvapení, že je to žena, Slovenka. Jak jste se k ní dostal?

O muže se nejlépe postará žena. Zvlášť žena, která chápe svět bojovníků a chápe, že i my jsme v mnoha situacích ženami. Můj nejlepší kamarád se zná s manželem Niny. Kromě toho, že se nejspíš bavili o počasí, tak přišla řeč na můj návrat do oktagonu. Mám svoji první manažerku. Slyšel jsem, že je nejlepší a já se chci vrátit zpět do hry jen s nejlepšími.

Po dlouhé době se vracíte zpět klece. Jaký je to pocit?

Je to neuvěřitelný pocit. Každý den jsem šel spát s tím, že mi chybí být v oktagonu. Psychicky jsem se trápil, že jsem nemohl bojovat. Mé tělo mi dalo stopku. Prosil jsem o zázrak, ale ten nepřicházel. Až jsem začal věřit sám v sebe. Tak jsem začal dělat pokroky a mé koleno se uzdravilo. Není to o bohu nebo o vesmíru, ale až člověk začne věřit sám v sebe, tak dokáže nemožné. Užívám si tuhle přítomnost.

Jak dlouho trvala Vaše příprava?

Moje příprava je chaotická a trvá pět týdnů. Bohužel musím chodit do práce a nepočítal jsem moc s návratem, takže jsem si vybral dovolenou spíše na osobní věci. Přesto trénuji každý den. Bolí to a nemám minutu volnou, ale miluji tu hru a jsem ochotný dělat nemožné věci.

Nino, víme o Vás, že jste manažerkou mnoha bojovníků. Je podle Vás management důležitý?

V této době je právě management důležitý. MMA velmi ovlivňuje mínění. Tak jako má svoje klady má i svoje zápory. Dá se velmi snadno zneužít. Proto bojovníci potřebují, aby je někdo chránil a snášel tlaky, které tento byznys obnáší. Dobrý manažer v první řadě chrání svého klienta a nemyslí na svůj zisk, ale potřebuje vytvořit cestu k jeho cíli. Na začátku jsem byla jen manažerkou Gábora. Začínali jsme od nuly a postupně jsme se propracovali na vrchol.

Máte nového borce pod Vaším jménem a tím je Čech Jarda Pokorný. Jak jste se k němu dostala?

Můj manžel trénuje s jeho kamarádem a nějak se jejich rozhovor nasměroval na mě. Zavolali jsme si, potkali se a takovou osobnost jako je on, budu velmi ráda zastupovat. Je to výborný a chytrý kluk. Potřebuje pomoc v týmu, tak proč ne? Ono se to nezdá, ale my ženy jsme někdy v byznyse větší bojovnice než muži. V tomto byznyse jsem na začátku byla velmi podceňovaná. Nyní jsem si konečně získala respekt a mnoho bojovníků chce se mnou spolupracovat. Můj recept je zachovat si tvář, správný balanc a zůstat loajální. Pro mě je fenomén a vždy bude člověk, se kterým spolupracuji už dlouho, Ilja Škondrič. Málokdo si to uvědomuje, ale on vytvořil celé MMA, ještě když nikdo o tom ani nevěděl. Kdekoliv řeknete, že jste manažerem OFY, máte respekt. Jeho jméno je respekt. (mg)

Děkujeme za rozhovor!

Jaroslav Pokorného a Ninu Sedlákovou můžete sledovat na jejich oficiálních instagramových profilech @jarda_pokorny a @nina_via_offi