Jdi na obsah Jdi na menu

RFA POSILNILA TÝM O OSOBU SE SVĚTOVÝMI ZNÁMOSTMI

1663016505916.jpg

Martin Wodecki, který stál při budování ruské organizace RCC, je nově součástí i RFA. Své kontakty na špičkové bojovníky z celého světa tak bude moci využít i na domácí scéně. Nám se podařilo ho vyzpovídat.

Čím vás oslovila nová organizace RFA, abyste do ní vstoupil?

1) Svou filozofií, že chce opravdové boje, které budou bojovníky posouvat a to i dokazuje už nyní.

2) Odvahou, že se nebojí jít teď v těžké době do konkurence tolika organizací, jenž už jsou tady. A plně si uvědomuje, že na začátku z toho nebudou zisky, ale starosti a bude třeba vytrvalosti.

3) Přístupem k bojovníkům, jak se o ně stará. Hledá jim sponzory, dává zdravotní preventivní péči, ale dává jim také možnost bojovat i v konkurenčních organizacích a to se teď ještě více bude rozvíjet určitě.

Jaké úkoly budete mít na starosti?

Budu se starat o matchmaking v MMA a pomáhat i Lukášovi Bodymu, když bude třeba v postoji a věřím, že i on mě. Budu se snažit rozvíjet spolupráci s jinými organizacemi, jak u nás, tak i v zahraničí. Aby naši diváci a tím myslím všechny příznivce bojových sportů u nás, mohli vidět naživo kvalitní bojovníky na našich eventech. Ale také bojovníky RFA v zahraničí, kde se budou porovnávat s kvalitou a posouvat své kariéry dopředu. Vždy jsem razil heslo, že vzájemná spolupráce lidi posouvá, ale i zdravá konkurence.

Pravidla Real Fight jsou zatím pro diváky atraktivnější. Proč to tak podle vás je a proč MMA tahá za kratší konec?

To bych ani neřekl. Myslím, že každá ta disciplína má své fanoušky. Navíc jsou velice blízké a tak v budoucnu je možné si představit odvety v těch disciplínách jako MMA a Real Fight. Kde třeba zemař vyhraje v MMA a pak bude moci dokázat jestli to zvládne jen v postoji nebo naopak. Ale obojí pravidla jsou fajn, také Real Fight boxing. Dává nám to možnost porovnat a připravit bojovníky ve všech aspektech boje. A tím je připravit do těch největších lig, aby tam vyhrávali.

Na jaké úrovni je naše domácí MMA v porovnání s tím ruským?

Myslím, že dobře na porovnání počtu obyvatel. Máme opravdu dost kvalitních bojovníků, kteří se prosazují ve velkých organizacích, ať už je to Procházka, Dvořák, Klein, Buday, Martínek, Pudilova, Jindrová, ale i postojáři Paleš, Sivák, Chochlíková, Mandinec a další.

 V čem je to v Rusku jiné? Tam se tolik nebojí riskovat a netvoří se tam tolik umělé hvězdy. Ale třeba, když se podíváme na Jirku Procházku, který šel svou cestou těžkých soupeřů. Tak díky téhle strategii jeho a jeho teamu Martina Karavainova a Jaroslava Hovězáka. Tak to je prostě super a nese to ovoce. Jirka je tam, kde je teď a určitě jeho hvězda je motivací pro naše bojovníky, že bojovat s těžkými  soupeři nese ovoce.

cxou4p_moe2.jpg

Co by pomohlo podle vás k rychlejšímu růstu zápasníků nebo trenérů?

Tak určitě je vždy a všude na čem pracovat. Dnes MMA už je na takové úrovni, že je třeba mít kvalitní team okolo sebe, když chce člověk prorazit. At už trenéry a to ne jen pro boj, ale i pro fyzickou přípravu, mentální, strečink atd. Tak je to i kvalitní manažer a organizace, které jim pomohou s nastartováním kariéry a to RFA bude dělat.

Bojovnici by se neměli uzavírat v nějaké bublině, ale měli by se snažit rozvíjet a nebát se riskovat a bojovat s těžkými soupeři. I prohra je zkušenost, raději prohrát se silným soupeřem, než se slabým.

Máte ještě na konec nějaký vzkaz pro fanoušky?

Sledujte RFA a dejte šanci projektu, který se snaží o sport, pomoci bojovníkům a vám dát kvalitní sportovní zážitek a ne jen to! Děkuji vám za celý team RFA!

Děkujeme za rozhovor.

cihdsdpruyt.jpg

FOTO: IG MARTIN WODECKI

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář