Jdi na obsah Jdi na menu

ROZHOVOR S JANEM KRÁLÍKEM

1648135877376.jpg

 

V říjnu představila organizace RFA na tiskové konferenci v Bratislavě první jména svých bojovníků. Byl mezi nimi i reprezentant pražského PriMMAt Gymu Jan Králík, kterého jsme vyzpovídali v rámci rozhovoru.

Jak si našel cestu k bojovým sportům? Čím tě upoutaly, že jsi u nich zůstal dodnes?

"K bojovým sportům jsem si našel cestu, když mi bylo 11 let. Do té doby jsem hrál hokej za Mladou Boleslav. S tím jsem potom skončil. Zlomil jsem si ruku a ještě navíc jsme se stěhovali. Začal jsem s taekwondem, to mě bavilo. Zůčastnil jsem se i závodů. Po nějaké době jsem chtěl zkusit něco tvrdšího, tak jsem šel na box. Chvíli jsem boxoval, ale na střední škole jsem našel Hanuman Gym s Petrem Macháčkem. Začal jsem tam chodit na MMA a to mě chytlo, protože bylo komplexní. U toho už jsem zůstal. Dělám to dodnes. Baví mě to. Nic jiného mě tolik asi nenaplňuje."

realfight.arena-16481364614644.jpg

 

RFA si tě vybralo do svých řad. Co pro tebe tato příležitost znamená?

"Bojovat pod RFA pro mě určitě znamená velkou příležitost zápasit na hezkých galavečerech. Měřit se tam s kvalitními soupeři. Chci v zápase ukázat dobré výkony a tím bavit i diváky. A také chci udělat radost samozřejmě i sobě."

Vícero lidí tě odsuzuje za tvoji minulost. Jak se k tomu stavíš ty?

"Nevím, za co mě lidi odsuzují. Nemyslím si, že jsem někde dělal něco hrozného. Jestli jsem se jako mladý kluk pral na fotbale, tak si myslím, že to není tak strašná věc. Bylo to s klukama, kteří jsou stejní jako já. Domluvili jsme se a potkali se někde v přírodě. Zjistili jsme kdo je silnější a podali jsme si ruce. Nemyslím si, že je to něco strašného. Spousta lidí dělá daleko horší věci. Tohle je v podstatě sport. Já to tak alespoň vidím."

1dutch11-1648136627983.jpg

 

Dokáže se podle tebe člověk poučit a změnit od základu?

"Každý člověk se přirozeně vyvýjí a rozšiřuje své obzory. Myslím si, že každý člověk se během pár let změní. Je to přirozené."

Co bys doporučil svému mladšímu já?

"Abych se zaměřil na to, co mě baví. Abych se více držel u sportu a dělal méně kravin. Celkově bych hodně věcí změnil, ale zase to je součástí vývoje. Byl jsem mladý kluk. Teď už vidím vše jasněji."

david.pinkpanther.kozma-1648136544279.jpg

 

V květnu tě čeká premiéra v RFA. Jak probíhá příprava?

"Moje příprava probíhá tvrdě. Klasicky v PRIMMAT GYMU s Pavlem Bechtoldem a Markem Lončákem. Chodím ještě na BJJ a box. Trénuji tvrdě a poctivě a snad se to ukáže i v zápase."

Jaký máš vzkaz pro fanoušky ČESKOSLOVENSKÉHO MMA?

"Jsem rád, že lidi tento sport baví a zajímají se o něj. Je to úžasné a doufám, že to vydrží a MMA se bude dál rozvíjet a dál bude bavit lidi."

Děkujeme za rozhovor.

FOTO: IG REAL FIGHT ARENA, JAN KRÁLÍK