Jdi na obsah Jdi na menu

ROZHOVOR SE ŠTEFANEM VOJČÁKEM

1657831778727.jpg

Dnes jsme vyzpovídali reprezentanta bratislavského OFA gymu Štefana Vojčáka, kterého už tuto sobotu čeká zápas v srbské organizaci SBC Revenge.

V MMA jsi stále neporažený. Čím to je?

"Zcela určitě to bude proto, že mě ještě nikdo neporazil, ale ne legraci stranou. Makám, neflákám se na trénincích, poslouchám trenéry, klíčem je disciplína. Následně v zápase dát ze sebe ven všechno, co jsem v přípravě natrénoval. V zápase byla vždy dobře nastavená taktika, která byla z mé strany dodržena a přinesla nám zatím jen vítězství."

Kolik času dokážeš věnovat tomuto sportu denně?

"Fuúha, ale u mě je to tak, že se nevěnuji striktně jen MMA. Moje příprava je pestrá, od posilovny přes přírodu, plovárnu, jiu jitsu, box, a tak dále... Když to však shrnu všechno jako součást přípravy na MMA, tak v tvrdé přípravě je to zhruba 8-10 tréninkových jednotek týdně. Délky tréninků jsou odlišné i podle toho v jaké fázi přípravy se nacházíme, což může být přibližně od 30 do 90 minut na tréninkovou jednotku. Takže vzhledem k tomu, že chodím do práce a mám rodinu, je to v průměru dost času na jeden den."

23-02-07-p.jpeg

V Srbsku tě čeká tedy další zápas. Jak probíhala příprava? Zápas byl poměrně narychlo dohodnutý.

"Ano v Srbsku se představím už tento týden v sobotu, kde poskládali docela pěknou kartu Srbsko vs. Slovensko. V podstatě příprava byla taková, že jsme se připravovali na zápas až na 6.8. 2022 v Rozvadově, na turnaji GMC/RFA. Během kempu na Kubě nás oslovili z této srbské organizace, kde jsme se tedy dohodli, že vezmeme i tento zápas. Původně jsme však měli dohodnutého jiného soupeře než mám teď, ale nevadí, bereme co přijde. Nevybírám si. Věk člověk nezastaví a když se chci dostat dál musím brát co přijde, než přijdou velké zápasy. Takže k otázce jak proběhla příprava na tento zápas, absolvoval jsem boxerský kemp na Kubě a pak necelé tři týdny makání v domácích podmínkách, kde jsme si dali BJJ, MMA sparing, drily, box, doladili jsme sílu a kondici."

sbcrevenge-1657832079736.jpg

Jaké jsou tvé další kroky na zbytek roku 2022?

"Jak jsem již výše zmínil 6.8. to bude zápas v českém městě Rozvadov, kde největší německá organizace GMC pořádá turnaj ve spolupráci s RFA. Hned po tomto turnaji přijde zasloužená dovolená, kde si trošku s rodinkou odpočineme. A pak zpátky do tréninkového kolotoče, domluvit si nějaký termín dalšího zápasu s RFA a naplánovat přípravu. Nejraději bych byl, kdybych v tomto kalendářním roce stihnul ještě jeden zápas pod RFA a to někde na Slovensku, buď v Prievidzi nebo Košicích. A když to čas dovolí a zůstane mi v práci ještě nějaká dovolená, chtěl bych v listopadu opět absolvovat i světový šampionát v BJJ v Abu Dhabí."

Takovým tempem výher jsi možná pár zápasů od angažmá v zahraničí. Ve které lize by ses chtěl ukázat a proč?

"Zatím jsem nohama na zemi a nepřemýšlím nad zahraniční organizací. Nejprve je třeba vybojovat titul doma v RFA. Ale jinak asi jako každý, kdo dělá tento sport a chce se dostat k těm nejlepším, tak sní o šanci v UFC. Je tam to nejlepší, co světová MMA scéna nabízí. Špičkové podmínky pro fightery a turnaje, které sledují lidé po celém světě. A to je důvod proč to děláme, aby lidé viděli hezké zápasy a užívali si sledování tohoto sportu."

Děkujeme za rozhovor.

FOTO: RFA, SBC Revenge

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář