Jdi na obsah Jdi na menu

V RFA SE CHCI VĚNOVAT TAKÉ MMA

1637175447414.jpg

Na pár slov s ... boxerem MICHALEM ZÁTORSKÝM

Box jako sport je ve světě jedno z nejlépe placených odvětví. Jak je to na Slovensku?

Box je rozdělený na olympijský (amatérský) a profesionální. Ten olympijský má svůj svaz, který je podporovaný státem, ale málo. Některé kluby nemají ani na běžné vybavení tělocvičny, natož aby finančně podporovali své svěřence. Na Slovensku funguje jeden, dva kluby, nevím o nikom jiném. Kluci trénují, věnují tomu maximum. Navíc chodí normálně do práce, aby si vydělali na živobytí. Samozřejmě pokud má boxer svého manažera, který mu dohazuje zápasy, dělí se s ním. Platí i promotéra, který se o něho stará. Na Slovensku není z čeho vybírat. Každý chce vydělat jen pro sebe a bojovník dostane nejméně.

img-20211116-wa0013.jpg

Jaké jsou Vaše úspěchy?

V amatérském boxu mám okolo 200 zápasů. Vyhrál jsme 12 titulů mistra republiky. Mám bronzovou medaili z mistrovství Evropy. Na mistrovství Světa jsem skončil na 5. místě. Zúčastnil jsme se evropských her v Baku. Vyhrál jsem několik mezinárodních turnajů i světový turnaj v Litvě.

img-20211116-wa0010.jpg

OFA je Vaším druhým domovem. Děláte i soukromé tréninky?

Ano. Dělám zde i soukromé tréninky boxu.

img-20211116-wa0008.jpg

Chcete se v RFA věnovat i MMA?

Určitě ano.

img-20211116-wa0006.jpg

Co si myslíte o situaci RFA a OKTAGON?

Že přišla konkurence, která má potenciál být úspěšnou organizací.

img-20211116-wa0007.jpg

Častá otázka posledních dní je Leo Brichta a OKTAGON. Co si myslíte Vy o této situaci?

Jak sám Leo říkal, že chtěl změnu. Osobně si myslím, že dostal lepší finanční podmínky a benefity, což je v dnešní době nejdůležitější. Velmi důležitý je management. Kdo a s jakým úmyslem Vám pomáhá a řeší tyto věci jako je smlouva a další.

img-20211116-wa0004.jpg

Je podle Vás dobře, když je manažer nestranný? Co má splňovat dobrý manažer? Je to něco jako manažerka OFA Nina Sedláková?

Já si myslím, že manažer by měl být jen na straně svého bojovníka. Měl by dělat vše pro to, aby o něj bylo co nejlépe postaráno. Dobrý manažer by měl mít přehled v daných věcech, měl by být respektovaný. Také by měl být vzdělaný v právních věcech a reprezentativní. Přesně jako Nina, která se snaží svoji práci dělat na sto procent.

img-20211116-wa0005.jpg

Kdy se můžeme těšit na Vaše zápasy?

Příští rok se v RFA představím i já. V Čechách budu boxovat v Interlize za BigBoard Praha. S Ninou pracujeme na tom, abych mohl rozběhnout i profesionální box. Takže další rok bude plný zápasů. Doufám, že budu zdravý a vše půjde podle představ.

Děkujeme za rozhovor. (mg)

FOTO: IG MICHAL ZÁTORSKÝ